Sociaal ondernemers garanderen impact met Rikx

2 februari 2021

Een sociaal ondernemer steunen en zeker weten dat een financiële bijdrage voor 100 procent omgezet wordt in impact. Het is nu mogelijk met het platform van Rikx. Met het innovatieve waarderingssysteem van Rikx wordt voorspelde maatschappelijke impact meetbaar en vertaald naar een financiële waarde. Zo weet u als investeerder dat uw bijdrage gegarandeerd impact maakt.

Een vliegende start voor sociale ondernemers

Sociaal ondernemers spelen in Rotterdam een grote rol in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Zeker wanneer het gaat om het bereiken en vooruit helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar om te kunnen groeien en dus meer impact te creëren hebben zij, net als iedere andere ondernemer, een financieel duwtje in de rug nodig. Om dit makkelijker te maken is Rikx ontwikkeld, een platform waar bedrijven met MVO beleid, of SROI verplichting financieel kunnen bijdragen aan de projecten van deze sociaal ondernemers.

Social return verplichting aflossen via Rikx

Met Rikx steunt u niet alleen de meest impactvolle sociaal ondernemingen van Rotterdam, zoals Bakkerswerkplaats, Thuishulp Rotterdam of JINC, u lost er als bedrijf ook nog eens uw social return verplichting mee af. Het aflossen van de social return verplichting is voor veel bedrijven een grote uitdaging. Met Rikx wordt dit niet alleen een stuk makkelijker, het wordt ook inzichtelijk welke impact uw bijdrage maakt. Hoe dit precies werkt is te lezen op rikxplatform.nl .

Rotterdam als pilot

Op dit moment bevindt Rikx zich nog in de pilot fase in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het WerkgeversServicepunt Rijnmond. Bij bewezen succes zal het platform uitgerold worden naar andere Nederlandse steden. Die kans is groot; tot nu toe werden al een aantal interessante projecten gefinancierd middels Rikx. Zoals de Talentfabriek010, die mensen middels een leer-werktraject aan een mbo-1 startdiploma helpt. Dankzij Rikx hebben de eerste 9 deelnemers hun diploma gehaald en staan ze klaar voor een vliegende start op de arbeidsmarkt.