Social return: een kwestie van creatief denken

11 juli 2024

Parnassia Groep, een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg, werkt in maar liefst 70 gemeenten in Nederland. En met bijna al die gemeenten heeft de organisatie afspraken over Social Return (SROI). Coördinator Elise Zeijlmans: “Af en toe moeten we daar iets slims voor bedenken. Maar ik heb nog nooit hoeven zeggen dat het niet lukte.”

Wie bij Parnassia Groep komt werken, krijgt een vragenformulier voorgelegd. Elise: “Een van de vragen op het formulier is of je een uitkering had voor je bij ons kwam. En die vraag wordt niet zomaar gesteld. Want iedereen die vanuit een uitkering komt, telt in principe mee voor Social Return.” Het is trouwens niet verplicht om de vraag te beantwoorden. “Nee hoor, als mensen daar niets over kwijt willen of niet willen meetellen voor Social Return is dat ook prima. Ik bel ze nog een keer of ze het zeker weten en daarna: even goede vrienden!”

Pareltjes

Een standaardvraag over uitkeringen is een vrij eenvoudige handeling om Social Return in te zetten. Elise: “Maar het is ook regelmatig maatwerk.” Dat levert soms echte pareltjes op. “Het mooist is het natuurlijk als we onze eigen cliënten bij Parnassia Groep aan de slag kunnen helpen. Al is het maar tijdelijk, om weer werkritme op te doen. Dan gaan ze bij ons aan de slag op een interne werkervaringsplaats. Dat lukt regelmatig! En we nemen zelfs wel eens voormalig cliënten in dienst. Dat is Social Return zoals het bedoeld is, en voor ons is het mooi om een cliënt weer helemaal terug te zien keren in de maatschappij.”

Sponsoren

Parnassia Groep vraagt van haar leveranciers ook of ze aan Social Return willen doen. Dat lukt niet altijd rechtstreeks, legt Elise uit: “Niet elk bedrijf waar wij zaken mee doen, heeft de mogelijkheid om zelf via Social Return iemand aan te nemen. Dan gaan we in gesprek en kijken we wat er wél kan. Zo hebben we nu met een paar van onze leveranciers een sponsorafspraak. Zij betalen mee aan de opleiding van een cliënt, zodat die cliënt weer meer kans maakt op de arbeidsmarkt. We hebben meer dan 150.000 cliënten per jaar, dus voor ons is dat niet te betalen. Op deze manier kunnen we, samen met onze leveranciers, toch weer een paar mensen extra richting een baan helpen.”

Mensen richting een baan helpen, dát is waar het bij Social Return om draait. En Parnassia Groep kan als grote organisatie een flinke bijdrage leveren. Elise: “Dat doen we graag. Af en toe moeten we er iets slims voor bedenken, maar ik heb nog nooit hoeven zeggen dat het niet lukte.”

Maakt u als werkgever ook regelmatig Socialreturn-afspraken met gemeenten of andere overheidsorganisaties? WSP Rijnmond denkt graag met u mee over de invulling. Elders op onze website leest u er meer over.