Social return, fijn dat het er is!

3 juni 2024

Familiebedrijf De Heer land en water voert projecten uit in het onderhoud van groen, het baggeren van watergangen en aanlegwerkzaamheden. Iedereen die wil werken, krijgt hier een kans. Klikt het? Dan word je direct in de familie opgenomen. Zolang je je maar netjes gedraagt en respectvol omgaat met je collega’s.

De werkdag bij De Heer begint al om half 7 ‘s morgens. “Eerst drinken we een kopje koffie met elkaar voordat we aan de slag gaan”, vertelt Teunis de Heer. “Wij nemen regelmatig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan, via social return. Omdat zij vaak wat meer uitleg nodig hebben, nemen we daar ook uitgebreid de tijd voor. Want als je ze de juiste begeleiding geeft, zie je ze groeien. Dat vind ik zo mooi!”

Mooie ontwikkeling

Eén van de medewerkers kwam binnen op detacheringsbasis via Van Waarde en heeft nu een contract bij De Heer. Het ging in het begin niet vanzelf. “Hij had wat vaderlijke toespraken en een schop onder zijn kont nodig om aan het werk te gaan.” lacht Teunis. “Maar nu neemt hij zijn werk heel serieus. In eerste instantie had hij nog veel begeleiding nodig en liep hij met iemand mee. Maar inmiddels neemt hij zijn collega’s onder zijn hoede.” Omgekeerd helpen zijn collega’s hem weer door hem een lift te geven naar een klus, want door dyslexie lukt het hem niet om zijn rijbewijs te halen. “Daarom zijn wij overgestapt op de kleinste elektrische karretjes, daar heb je geen rijbewijs voor nodig. Hij kan namelijk prima rijden, alleen de theorie lukt niet.”

Denken in mogelijkheden

Ook een andere medewerker heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Een jonge jongen die qua mentaliteit prima past bij De Heer. Maar door een aantal beperkingen zag hij niet in hoe hij goed kon bijdragen. “Ik heb veel gesprekken met hem gehad over wat hij wél kan, ook samen met de jobcoach van Van Waarde. Die hebben hem goed gedaan. Hij heeft zich ontpopt tot een waardevolle collega. Hij pakt verschillende werkzaamheden snel op, komt goed mee met collega’s en schuwt geen vieze handen.” Wanneer het nodig is geeft Teunis hem nog wel eens een ‘peptalk’ over wat hij allemaal al bereikt heeft bij De Heer.

Alleen maar voordelen

Afgelopen week kwam wethouder Tim Versnel langs om eens in de praktijk mee te maken hoe het erbij De Heer aan toe gaat. “Deze betrokkenheid heeft de mannen erg goed gedaan.” vertelt Teunis. “De wethouder merkte op dat er meer medewerkers via social return zijn aangenomen dan nodig. Dat komt omdat wij echt geen nadelen zien. We vinden het juist heel fijn om iemand een kans te geven. Dat kan hier goed. We hebben altijd mensen nodig die met hun handen kunnen werken. En het loont, want we krijgen er gemotiveerde medewerkers voor terug. Ik krijg liever mensen via Van Waarde dan via een uitzendbureau. Meestal komen de medewerkers eerst op detacheringsbasis. Na 7 maanden kunnen we ze een contract aanbieden, maar de jobcoach van Van Waarde blijft de medewerkers begeleiden. Ik vind dat een prettige constructie.”

Loonkostensubsidie

Financieel gezien is het ook aantrekkelijk. Als een medewerker niet in staat is om zelfstandig het minimumloon te verdienen, vergoedt de gemeente dat deel met loonkostensubsidie, of het UWV met loondispensatie. “Voor één van onze medewerkers ontvingen wij tot voor kort ook loondispensatie, vier jaar lang. Onlangs kreeg hij weer een loonwaardemeting. En wat bleek? Hij zit helemaal op het gewenste niveau. Hij sprong een gat in de lucht toen hij het hoorde. Wij vinden dat een mooie reden voor een promotie. Hij is nu aan het leren voor machinist op een kraantje. Zijn collega begeleidt hem daarbij. En als hij dan ook nog wat zelfstandiger leert werken, kan hij zeker doorgroeien. Nieuwsgierig geworden naar dit mooie bedrijf? Kijk eens op https://deheerlandenwater.nl/

Bent u ook op zoek naar gemotiveerde medewerkers? Kijk voor meer informatie op www.wsprijnmond.nl/socialreturn.