Speeddaten tussen werkgevers en werkzoekenden loont!

25 juni 2021

Op de speedmeet ‘facilitair’ van afgelopen maandag maakten werkzoekenden en werkgevers in korte tijd kennis met elkaar. Deze snelle en laagdrempelige manier van ‘matching’ bleek een succes. Er zijn tien sollicitatiegesprekken ingepland en zeventien kandidaten starten binnenkort met een opleidingstraject!

De eerste kandidaten druppelen binnen bij onderwijspartner Albeda College op Rotterdam The Hague airport. Het is vroeg en de stemming is nog wat gelaten. “Ik vind het best spannend”, vertelt een passerende kandidaat. “Deze manier van solliciteren is nieuw voor mij en ik wil natuurlijk een goede indruk achterlaten.” Er worden 30 tot 40 kandidaten verwacht vanuit de hele regio Rijnmond. Door deze hoge opkomst is de ochtend in drie blokken verdeeld.

Motivatie als belangrijkste drijfveer

In het eerste lokaal heet Facilicom, moederbedrijf van GOM, de kandidaten van het eerste blok welkom. Wijnie Melger, klantmanager GOM, hoopt tijdens deze speedmeet veel enthousiaste kandidaten te ontmoeten. Ze vindt het lastig om goede mensen te vinden. Wijnie: “Deze speedmeet is daarom heel waardevol. Door het persoonlijke contact kunnen we een kandidaat goed leren kennen.” Lajla Latic, recruiter bij GOM, vult aan: “We zien direct of iemand graag aan de slag wil.” Volgens haar is motivatie de belangrijkste drijfveer. Lajla: “Gemotiveerde werknemers leren snel en kunnen na een korte inwerkperiode zelfstandig aan de slag.”

Na een uurtje komen de kandidaten de lokalen uit. “Dit werkt heel prettig”, vertelt Zaadia. “Ik heb een goed beeld gekregen van wat de werkgever te bieden heeft. Het liefst wil ik een baan in de ziekenzorg, daar ligt mijn hart.” Zaadia denkt dat ze haar interesse goed heeft overgebracht en hoopt dat er een vervolggesprek in zit.

Rotterdam, 21 juni 2021
Speedmeet WSP Rijnmond op het Albeda College te Rotterdam

Lange relatie met WSP Rijnmond

Ook Jeanette Struijs, HR manager bij CSU, kijkt terug op een geslaagde eerste sessie met enthousiaste kandidaten: “Heel fijn dat het weer fysiek kan. Vergeleken met een telefonische screening is dit erg efficiënt; je kan mensen beter informeren en enthousiasmeren.” CSU is vanaf het begin betrokken bij het Leerwerkakkoord Facilitair. De relatie met WSP Rijnmond gaat dan ook ver terug. Jeanette: “Samen kunnen we de afstand tot de arbeidsmarkt voor veel mensen verkleinen. Daarmee geven we invulling aan ons doel om mensen werkfit te maken. Dat gaat een stapje verder dan iemand aan een baan helpen. Met de juiste begeleiding creëer je waardevolle werknemers voor de lange termijn.”

Na een korte pauze begeven de kandidaten zich naar de lokalen voor het tweede blok. Uniayla kijkt waar ze voor haar tweede gesprek moet zijn. Uniayla: “Normaal gesproken kom ik door de zenuwen niet zo goed uit de verf tijdens een sollicitatiegesprek. Nu valt het erg mee. Iedereen zit in hetzelfde schuitje, daardoor voel ik me gesteund.”

Keuze uit twee banen

Voor Stefanie zit de speedmeet erop. Ze heeft twee gesprekken gehad en ze is erg positief: “Dit had ik veel eerder moeten doen. Het waren leuke gesprekken. Het zou me niets verbazen als ik straks kan kiezen uit twee banen!”

Lucia heeft met Facilicom en CSU gesproken. Beide bedrijven vindt ze interessant. Twee jaar geleden werkte Lucia als gastvrouw bij het Erasmus Medisch Centrum. Lucia: “Het was afwisselend werk, dat sprak mij aan. Ik hoop ergens terecht te komen waar hard gewerkt wordt én waar het gezellig is. Een omgeving waar ik samen met een collega het verschil kan maken, daar ga ik voor!”

Veel vervolgafspraken

Twee collega’s van Hago Zorg evalueren de laatste sessie. Voor Jeffrey Timmer, klantmanager voor het Maasstad Ziekenhuis, is het een succesvolle ochtend geweest. Er zijn veel vervolgafspraken met kandidaten gemaakt. Jeffrey: “Binnenkort wordt er een praktijkdag georganiseerd. De eerste stap naar een mooie samenwerking. We hopen ze straks te mogen verwelkomen in de Hagofamilie.” “En kandidaten die vandaag verhinderd waren, kunnen via WSP Rijnmond contact met ons opnemen”, vervolgt Floris Barendrecht, teamleider voor het Erasmus Medisch Centrum. “De deur staat altijd open.”

Rotterdam, 21 juni 2021
Speedmeet WSP Rijnmond op het Albeda College te Rotterdam

Opleidingstraject

Het Albeda College stroomt langzaam leeg. Lucia gaat met een voldaan gevoel naar huis. Ze hoopt dat ze naar aanleiding van vandaag een opleiding aangeboden krijgt. Lucia: “Ik wil graag leren hoe ik het beste om kan gaan met hygiëne en veiligheid. Die kennis kan ik in de toekomst altijd goed gebruiken.”

Ook Uniayla vond de speedmeet een mooie ervaring. Voor haar is deze dag geslaagd als ze kan zeggen: “Yes, ik heb een baan!” Binnenkort weten we het. Aan haar motivatie ligt het in ieder geval niet.

Door de mooie opkomst op de speedmeet start WSP Rijnmond vanaf 29 juli aanstaande twee facilitaire opleidingstrajecten. Zeventien kandidaten worden binnen drie weken opgeleid voor een officieel RAS certificaat middels lessen in de praktijk.

Hago Zorg, GOM en CSU hebben met tien kandidaten een vervolggesprek ingepland. Een aantal van deze kandidaten heeft geen opleiding nodig. Zij gaan direct bij één van de werkgevers aan de slag. De overige kandidaten starten hun werkzaamheden naast het opleidingstraject.