‘Sta open voor sociale innovatie’

5 juli 2024

‘Heel trots’, is Benjamin Truijen op de meer dan 500 mensen die de afgelopen 5 jaar mede dankzij BEE-Ideas een of meer stappen richting de arbeidsmarkt hebben gezet. En het allertrotst is hij op de deelnemers van de ‘IT-straat’ van BEE-Organisation: een innovatieve aanpak die nét dat laatste zetje geeft om aan de slag te gaan in de IT.

Stichting Bee-Ideas activeert talenten die op zoek zijn naar een baan in de IT. Oprichter en directeur Benjamin Truijen: “We hebben inmiddels wel 700 deelnemers gehad, en daarvan is meer dan 80 procent doorgestroomd naar een betaalde baan in de IT! Maar we merken dat de arbeidsmarkt het afgelopen half jaar erg veranderd is. Werkgevers willen nu iemand die ze meteen kunnen inzetten. Er wordt steeds minder geïnvesteerd in interne opleidingen en in de ontwikkeling van nieuwe medewerkers bij binnenkomst. Het is dus belangrijk dat kandidaten al praktijkervaring opdoen vóór ze ergens in dienst treden.”

Goud waard

Benjamin vervolgt: “Er is werk genoeg in de IT, en er is ook nog steeds veel talent te vinden! Dat zijn misschien niet altijd mensen waar je op het eerste moment aan zou denken. Zij-instromers bijvoorbeeld, schoolverlaters of mensen die op hun huidige werk niet op hun plek zitten. Maar met de juiste praktijkondersteuning op relevante werkzaamheden zijn ze snel goud waard voor elke ondernemer.”

Reden genoeg voor BEE-Ideas om het over een andere boeg te gooien. Met de oprichting van de BEE-Organisation is er nu ook voor deze talenten een mogelijkheid om aan de slag te komen. Benjamin: “Dat doen we op een innovatieve manier. Samen met UWV, WSP Rijnmond, gemeenten, WE-IT van de Haagse Hogeschool en opleider Vista hebben we een IT-straat ingericht. In die straat werken onze deelnemers maximaal een half jaar aan IT-opdrachten vanuit het bedrijfsleven, met behoud van hun uitkering. Ze testen software, maar ze doen bijvoorbeeld ook software support of development. Onder begeleiding, met hulp en praktijktraining waar nodig, volgen ze op deze manier praktijkonderwijs en doen ze tegelijk werkervaring op. Na de IT-straat kunnen ze met deze extra kennis en ervaring in hun achterzak alsnog makkelijk aan de slag.”

Benjamin gelooft in deze vorm van sociale innovatie met sterke partners: “Ik zie het als de toekomst: samenwerken met verschillende partijen, allemaal vanuit je eigen expertise bijdragen aan een nieuwe manier van werken. En ik zie met eigen ogen dat het werkt! We werken in de IT-straat aan opdrachten van incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn en de eerste deelnemers zijn daar nu in dienst. Dat is toch prachtig?”

Een berg potentie

BEE-Organisation richt zich op een lastige doelgroep, maar volgens Benjamin is dat alleen op papier: “Vaak zijn onze deelnemers, door allerlei omstandigheden, een tijd thuis komen te zitten. Maar als je bedenkt dat deze mensen heel veel feeling met IT hebben, en thuis al jaren programmeren als hobby, dan zie je toch vooral een berg potentie? Het is bij wijze van spreken alleen een kwestie van ze activeren in een veilige omgeving zodat ze tot bloei komen.”

Zowel bij de deelnemers als bij de werkgevers komt het volgens Benjamin neer op lef: “De eerste stap is het moeilijkst, horen we van onze deelnemers. Die moet je echt zelf zetten. Maar als je eenmaal bij ons bent, kun je rekenen op goede begeleiding, een praktijkopleiding, waardevolle ervaringen en gewoon een goede tijd. Geef het een kans! Tegen bedrijven zou ik eigenlijk hetzelfde willen zeggen. Geef sociale innovatie een kans! Zet eens een opdracht bij ons uit en laat je verrassen wat het in half jaar oplevert voor je productie en je personeelsplanning.”

Meer weten over sociaal ondernemen via BEE-Ideas? Kijk op https://sociaal-innovatieplan.nl/

Bent u als ondernemer zoek naar inspiratie om een social-returnafspraak in te vullen? Lees dan verder op https://wsprijnmond.nl/werkgevers/social-return/