Startersbeurs Rotterdam

2 september 2014

Robin Spiegel is één van de starters die aan de slag ging met een Startersbeurs. Hij deed dit bij Insightyou, een bedrijf in Rotterdam dat psychologische tests combineert met DNA-onderzoek. Hij ging daar aan de slag om ervaring op te doen als productontwikkelaar en kreeg uiteindelijk een contract aangeboden.                              

Ergens werken waar je normaal niet aan de slag zou kunnen

Robin: “Ik heb international business administration aan de VU gestudeerd en volgde daarna een master business administration bij Erasmus. Mijn specialisatie is ondernemersschap, ik richt mij dus erg op kleine bedrijven en bij deze bedrijven is er vaak weinig geld beschikbaar om iemand aan te nemen. De Startersbeurs is dus een mooie manier om ergens aan de slag te kunnen waar je normaal niet aan de slag komt.”

Insightyou keek naar wat ik wilde

“Bij Insightyou hebben ze ontzettend hun best gedaan om te kijken wat ik wilde, en wat bij me paste. Ze boden me veel mogelijkheden, want als je doet wat het beste bij je past dan lever je het beste werk. Hier ben ik vooral het aanspreekpunt voor de klanten, daarnaast doe ik operationeel werk zoals het plannen en het in de gaten houden van processen en ik ben bezig met het ontwerpen van een nieuwe website. Vooralsnog zit ik hier goed en ik ben ontzettend tevreden.”

Laagdrempelig kennismaken

Wouter (Robins begeleider): “Wij zagen de Starterbeurs in een krantje en het leek ons wel wat om laagdrempelig kennis te maken met een starter. Normaal heb je te maken met sollicitatieprocedures en bestaat de kans dat je niet de juiste persoon aanneemt. Met de Startersbeurs kun je in een aantal maanden zien uit welk hout iemand gesneden is.”

Nieuwe vaardigheden leren

“Robin ging bij ons aan de slag als productspecialist. Het leuke was dat hij heel leergierig was op een bepaald onderdeel waar hij nog niet zo veel vanaf wist. Hij heeft naast zijn theoretische kennis veel praktische en specifieke vaardigheden kunnen ontwikkelen zoals programmeren en designen. Dat leer je alleen door te doen, maar je neemt niet iemand aan als hij dat nog niet kan. Wij geloven in mensen opleiden en beter maken, de starter krijgt hier bij ons ook echt de kans voor.”

Een contract

“Wij hebben Robin een contract aangeboden. Hij is een toffe gozer en hij heeft gewoon echt kwaliteit, hij heeft zich ontwikkeld en heeft meerwaarde voor de organisatie.”

Wilt u een starter een kans geven binnen uw bedrijf? Kijk dan op www.Startersbeurs.nu/Rotterdam