Telegraaf: werknemers GreenFoxBV hadden afstand tot de arbeidsmarkt en hebben een streepje voor door hun specialisme

16 april 2015

Leuk geschreven artikel door Telegraaf over Green Fox en haar werknemers vanuit sociale werkvoorzieningen en de regionale WerkgeversServicepunten, waaronder WSPR. WIlt u net als GreenFox goede en gemotiveerde kandidaten via het WSPR in dienst nemen of detacheren én uw garantiebaan invullen? Neem dan contact met ons op (010-700 89 89, info@wsprijnmond.nl) of laat een terugbelverzoek achter bij contact.
 

SOCIALE ZAKEN GreenFox geeft groen licht

Streepje voor door specialisme

Anna Mees

Den Haag – 

Doordat GreenFox hun lampen zuiniger heeft gemaakt, bespaart Amsterdam RAI jaarlijks anderhalve ton aan energiekosten.

 

In tl-buizen, inbouwspotjes en ledlampen veranderen zij het motortje in de lichtbak en een lampje. Renzo Deurloo, die na een zevenjarige carrière op de Amsterdamse beurs met twee compagnons GreenFox oprichtte: „Heel eenvoudig en goedkoop.”

Sinds kort gaan door het Haagse bedrijf opgeleide werknemers de straat op om meterstanden op te nemen en klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Het merendeel van de standen van energieleveranciers en gemeenten is niet genoteerd. „Hoogstwaarschijnlijk betalen zij daarom te veel..” Medewerkers die via sociale werkplaatsen en werkgeversservicepunten bij het bedrijf terechtkwamen, fotograferen met een telefoon elektrastanden van bijvoorbeeld bruggen en verkeerslichten. Via een app komen de tijd, datum en locatie erbij. Zo krijgen opdrachtgevers inzicht in hun gebruik.

Na zes jaar in Nederland en sinds kort in België, breidt het snelgroeiende GreenFox dit jaar uit naar vier andere Europese landen. Dat gebeurt in franchiseconstructies met sociale werkplaatsen, waar bijvoorbeeld schizofrene of autistische medewerkers worden opgeleid tot specialisten.

„Mensen waren eerst sceptisch: iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt die aan je verlichting gaat zitten, dat vonden ze soms eng. Dat twintig gemeenten, maar ook Social Enterprise NL, Eneco en ABN Amro met ons naar buiten traden, hielp veel”, vertelt Deurloo. „En ik denk dat onze werknemers door hun specialistische werk eerder een streep voor hebben dan een achterstand.”