The Impact Days: ontmoet sociaal ondernemers

13 november 2018

Op 15, 16 en 17 november worden The Impact Days gehouden. Drie dagen lang zetten sociaal ondernemers in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hun deuren open. Hun motto: be social. Buy Social.

Iedereen is welkom tijdens de Impact Days. In een gevarieerd programma vol rondleidingen, workshops en verhalen krijgen bezoekers een beeld van eerlijk en duurzaam ondernemen. En ontdekken zij waarom dit de economie van de toekomst is.

Het programma

De Impact Days bieden voor elk iets wils. Social Enterprise NL organiseert bijvoorbeeld op 15 november een groot Buy Social evenement  in Amsterdam, samen met de gemeenten Rotterdam en Amsterdam. In Rotterdam kun je diezelfde avond aanschuiven bij Fik ‘n’Food@Fröbel, je hoort inspirerende verhalen van 3 ondernemers tijdens een heerlijke maaltijd.

 Hieronder nog een greep uit de interessante activiteiten:

  • Kom  binnen kijken bij Talentfabriek010. Talentfabriek010 houdt op 15 en 16 november op drie locaties open dag.
  • Fietstour:  Act on Impact. De Fietstours van Parfum de Boem Boem op zaterdag 17 november as. starten bij Blue City alwaar Spinvis zal optreden en eindigt bij Kroon. Dit zijn twee hotspots voor sociaal ondernemers waar je onder andere slow fashion  kunt vinden.
  • Proeverij bij de Bakkerswerkplaats “Wij zijn Rotterdam”. Op 15 en 17 november wordtdaar een proeverij georganiseerd     
  • De Purpose Day, een internationaal event gericht op de  betekeniseconomie met sprekers vanuit oa Greyston Bakery

Op 16 november is het onder andere Purpose Day in Rotterdam. Dan ontmoeten sociaal ondernemers uit binnen- en buitenland elkaar. Er zijn lezingen met sprekers vanuit o.a Greyston Bakery en workshops en ondernemers kunnen ervaringen en ideeën delen.

Het volledige programma is te vinden op https://theimpactdays.nl/c/rotterdam/

Sociaal ondernemen wint terrein

Sociaal ondernemers zijn er in heel Nederland. Zij ontwikkelen innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Het draait voor hen niet om de winst, maar om hun maatschappelijke impact.

Zo zorgen sociaal ondernemers bijvoorbeeld voor arbeidsplaatsen voor mensen voor wie het moeilijk is om werk te vinden. Sommige ondernemers maken nieuwe grondstoffen uit afval, om klimaatverandering tegen te gaan. Andere gaan aan de slag met innovatieve mogelijkheden voor duurzaam vervoer.