“Tijdens het sollicitatiegesprek was er direct een klik tussen mij en de werkgever”

10 december 2020

Sinds anderhalf jaar werkt Wim voor Groen Licht Verkeersadviezen. Dit bedrijf voert voor verschillende opdrachtgevers in het land allerlei soorten verkeersonderzoeken uit, zoals voor de gemeente Rotterdam. Hierbij kun je denken aan verkeerstellingen, parkeertellingen of het afnemen van enquêtes onder reizigers. Zo zijn er nog veel meer functies en taken te omschrijven. “Deze onderzoeken voeren wij uit met veel werkstudenten maar ook met technische hulpmiddelen zoals radars en camera’s”, begint Raoul, de leidinggevende van Wim. “Het instrueren en begeleiden van de veldwerkers is een van de taken die Wim heeft. Daarnaast wordt hij vooral op het uitvoerende vlak ingeschakeld wat betreft de voorbereiding van onderzoeken. Hierbij moet je denken aan voorbereidingen van de parkeertellingen of het installeren van camera’s.”

Wim heeft twintig jaar een eigen bedrijfje gehad in de automatisering. Het automatisering werk omvatte de in- en verkoop van hard- en software voor het MKB, website onderhoud en programmeren van maatwerk software. Het bedrijf heeft hij moeten stoppen i.v.m. met de neergaande lijn van de tarieven. “Het was lastig om werk te vinden in mijn eigen branche en via Ro@Work van de gemeente Rotterdam ben ik bij Groen Licht Verkeersadviezen beland. Tijdens het sollicitatiegesprek was er direct een klik tussen mij en de werkgever. Mede daardoor kon ik snel beginnen bij dit bedrijf.”

‘Het vraagt om een stuk flexibiliteit, omdat ik wel eens in de weekenden moet werken’

 

“Dit werk doe ik fulltime en dat gaat heel goed. Het vraagt om een stuk flexibiliteit, omdat ik ook wel eens in de weekenden moet werken. Ik ben veel buiten. Dat is erg fijn, net zoals een stuk beweging en variatie in de dingen die ik doe.”

Dat het werk Wim goed bevalt en dat hij het goed doet wordt ook bevestigd door Raoul. “Wim is leergierig. Hij is gedreven in de dingen die hij doet en een harde werker. Het is een fijne, sociale collega om erbij te hebben!”