“Van jongs af aan wilde ik altijd al schilder worden”

10 december 2020

Willems bestaat al sinds 1936 en is van origine een echt familiebedrijf. Dat Virginia, maar ook haar vader, hier terecht is gekomen kan geen toeval zijn. “Van jongs af aan wilde ik altijd al schilder worden”, begint Virginia. “Mijn vader is ook schilder en werkt net zoals ik bij Willems. Destijds adviseerde hij mij een ander beroep te kiezen. Hij wist goed wat het vak inhield en dat het dus ook z’n mindere kanten heeft. Maar de wil om te schilderen is altijd bij mij aanwezig geweest. Mijn vader wist wat het eigenlijk voor mij betekende en kon op zijn steun rekenen!”

‘Het is leuk en vooral als je ziet dat object opknapt’


Ervaring

“Toen ik in juni dit jaar begon met de Schildersvakopleiding niveau 3 kon ik ook bij Willems beginnen. Met een klein beetje hulp van m’n vader”, zegt Virginia met een knipoog. “Door het driejarige BBL-traject te volgen en ervaring op te doen bij Willems leer ik veel: van schuren tot gronden en van voorwerk tot nawerk. Ik doe erg veel. Ik kan m’n ei erin kwijt. Ik ben geconcentreerd bezig. Het is leuk en vooral als je ziet dat object opknapt. Dat geeft veel voldoening.”

Aanwinst
Dat Virginia een enorme passie heeft voor dit werk wordt op de werkvloer ook gezien. “Ze werkt super goed op dit moment”, zegt Robin, hoofd planning en logistiek van Willems. Hij sluit af: “Zij is een echte doorzetter, is energiek en ligt goed in de groep. Kortom: een echte aanwinst voor het bedrijf!”