Verrast door de nieuwe inzichten van Rijnmond Werkt Door

14 juni 2021

Bij de pakken neer gaan zitten en afwachten hoe de coronacrisis je bedrijf verwoest? Joke Nuijs gooide het over een hele andere boeg. Als eigenaresse van reisbureau Buitenlandse Zaken greep zij alle kansen aan om van de nood een deugd te maken. Mét succes!

“Toen de reisbranche begin vorig jaar volledig stil kwam te liggen, zijn we eerst heel voortvarend te werk gegaan”, begint Joke. “Als een echte ondernemer heb ik mijn schouders eronder gezet en allerlei culinaire initiatieven ontwikkeld. Wij zijn gespecialiseerd in culinaire reizen, dus dat was een mooie link. Ontzettend leuk, vooral ook als binding met onze klanten. Maar er moest echt meer gebeuren want de vooruitzichten waren niet best.”

Snel schakelen

Joke: “Ik heb contact gezocht met Rijnmond Werkt Door en had eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten.” Maar ze hebben me echt verrast. Na een persoonlijk gesprek via Zoom ontving ik al heel snel meerdere aanbiedingen, ook voor mijn personeel. Ik had nooit verwacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Fantastisch, want van stilzitten word ik als ondernemer echt niet gelukkig. En dat begrijpen ze bij Eurocross en Randstad heel goed.”

Naast werk heeft ‘Project Joke’ nog veel meer opgeleverd. “Een andere werkomgeving zorgt ervoor dat je anders naar je eigen werk gaat kijken, dat is heel verfrissend”, vervolgt Joke. “Ik kan het echt iedere ondernemer van harte aanraden. Het levert heel veel nieuwe inzichten op en je bent onder de mensen. Je wordt weer geprikkeld. Daar heb je ook in je eigen bedrijf weer profijt van. Een win-win situatie voor iedereen.”

Flexibiliteit hoort bij ondernemerschap

Nadesh Jongeneel van Randstad is blij met het enthousiasme van Joke. “Het is mooi om te zien hoe mensen in een compleet andere branche toch snel hun draai vinden”, zegt Nadesh. “Als ondernemer moet je soms ineens een ander pad bewandelen. Dat kan heel waardevol zijn. Ik kwam laatst een mooie quote tegen: ‘n the past jobs were about muscles, now they’re about brains, but in the future they’ll be about the heart. En zo is het maar net. Met z’n allen komen we er wel.”

Meer weten over Rijnmond Werkt Door? Lees het hier.