Wees er klaar voor en geloof erin!

18 juni 2021

Bij FrisFacilitair geloven ze in een maatschappij waarin iedereen volwaardig en naar vermogen kan meedoen. “We kunnen en willen niet accepteren dat er mensen zijn die niet volwaardig kunnen participeren, enkel omdat zij een afstand tot de arbeidsmarkt hebben”, vertelt directeur Corine Vermeij. 

FrisFacilitair is een dienstverlenende organisatie op het gebied van schoonmaak- en wasserijdiensten. Zowel medewerkers met een indicatie Sociale Werkvoorziening, reguliere medewerkers én medewerkers behorende tot de Participatiewet zijn hier werkzaam. Corine zet zich enthousiast in voor deze doelgroepen: “Door mensen een kans te geven wordt niet alleen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind, het geeft structuur, zorgt voor economische onafhankelijkheid en voorkomt dat mensen in een sociaal isolement belanden. Dat is uiteraard voor de mens zelf goed, maar ook voor het regionale bedrijfsleven.”

Meer dan 30 jaar ervaring in deze branche en deze ‘doelgroep’ heeft Corine vooral geleerd dat het hebben van verwachtingen niet reëel is. “Niets is zo veranderlijk als de mens en daar zijn wij op ingesteld. We vertrouwen op onze kracht en wat we daarmee kunnen bereiken, reikt verder dan teleurstellingen.”

“Het is de bedoeling dat zij weer vertrouwen krijgen in een werkgever, in de arbeidsmarkt en vooral in henzelf.”

“Wij doen er alles aan om mensen met plezier naar het werk te laten gaan. Wij kijken naar mogelijkheden en waar iemand goed tot zijn recht komt. Wij nemen de verantwoordelijkheid om medewerkers die bij ons komen werken de beste kansen te bieden. Optimale ontwikkeling leidt tot groei. Dat is precies waar ons hart ligt en heeft onze absolute prioriteit. Dit houdt in de praktijk in dat we behoeften signaleren, kijken wat nodig is en wat werkt. Wij zijn doeners met hart, hoofd en onze handen”, vertelt Corine.

Voor ondernemers die twijfelen om mee doen aan de challenge heeft Corine nog het volgende advies: “Zorg dat je er klaar voor bent. JIJ moet hier ten diepste in geloven. Anders is het gedoemd te mislukken. Dat is niet alleen voor jezelf en de organisatie vervelend, maar nog het meest voor de nieuwe medewerkers. Zij zijn vaak al eerder teleurgesteld geweest in het vinden en of behouden van een baan en dat moet voorkomen worden. Het is de bedoeling dat zij weer vertrouwen krijgen in een werkgever, in de arbeidsmarkt en vooral in henzelf. Dat begint met een goede basis. En dan geldt zoals voor alles in het leven: alles wat je aandacht geeft, groeit.”