Werkgeversontbijt in teken van taal en de Participatiewet

4 juni 2015

Afgelopen dinsdag 2 juni werd voor het eerst het werkgeversontbijt bij staalbedrijf Ferro-Fix georganiseerd in samenwerking met WSPR. Werkgevers waren welkom om de informatieve en interactieve werkontbijt bij te wonen onderwerpen werkgelegenheid en de Nederlandse taal.

Wethouder Schneider opende het ontbijt met het belang van taal op de werkvloer. Voldoende kennis van het Nederlands helpt bij het vinden van een betaalde baan en het goed kunnen functioneren. Terwijl de genodigden genoten van een broodje, schetste een particiaptie-adviseur van gemeente Rotterdam de mogelijkheden die de Participatiewet biedt aan mensen met en zonderwerk. Vervolgens nam Floor Wijburg van de W&I Group de groep mee in de conclusies van haar social marketing onderzoek. Dit onderzoek ging over het belang dat werkgevers hechten aan de taalbeheersing van hun werknemers. Na het ontbijt kregen de genodigden een rondleiding in de zogenaamde keuken van social return in de praktijk.  

Taalakkoord
De genodigden deelden ervaringen uit over hun taalaanpak, over incidenten die waren ontstaan door taalbarrières en over de belangrijke rol van taal in het arbeidsproces. Het landelijke Taalakkoord is ook door enkele Rotterdamse bedrijven ondertekend. De ondertekenaars zien hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid.

Sociaal ondernemen
Het ontbijt vond plaats bij Ferro-Fix, een Rotterdams metaalbedrijf waar hoogwaardige metaalproducten worden gemaakt. Het bijzondere is dat Ferro-Fix grotendeels mensen in dienst heeft met een indicatie voor sociale werkplaats. De aanwezigen kregen een rondleiding en zo een kijkje in de keuken van social return in de praktijk: bijzondere staalproducten op een sociale manier geproduceerd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen de Participatiewet? Laat dan uw gegevens achter in het contactformulier of mail naar info@wsprijnmond.nl