WerkgeversServicepunt Rijnmond geeft presentatie over nieuwe wetgeving

26 september 2019

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt per 1 januari 2020 in werking in Nederland. Maar wat houdt deze wet precies in? WerkgeversServicepunt Rijnmond organiseerde daar vanmorgen een presentatie over in De Vertrekhal in Rotterdam.

Zo’n vijftig werkgevers uit regio Rijnmond kwamen vanmorgen af op de bijeenkomst van het WSP Rijnmond over de huidige arbeidsmarkt en de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze regeling wordt door de Tweede Kamer per 1 januari 2020 doorgevoerd om meer mensen zekerheid te geven in de huidige arbeidsmarkt. “Er is best veel in te doen”, zegt Niels van Dijk, Regionaal Accountmanager bij het WSP Rijnmond. “Denk dan bijvoorbeeld aan de wijziging in oproepovereenkomsten, wijzigingen in payrollconstructies of de transitievergoeding die vanaf het begin van het dienstverband geldt. Iedereen heeft er mee te maken.”

Voor werkgevers is er dus veel werk aan de winkel de komende tijd. Dat ziet Van Dijk ook. Hij vervolgt: “Wat mij op viel is dat veel mensen nog niet helemaal klaar zijn voor deze nieuwe wetgeving. Zij hebben hun administratie bijvoorbeeld nog niet op orde. Het WSP Rijnmond kan hen helpen met inhoudelijke vragen over deze wetgeving. ‘’De opkomst was erg goed en daaraan merk je dat de nieuwe wetgeving een belangrijke impact zal hebben bij de werkgever.’’

Meer weten over de WAP? Neem dan contact op met het WSP Rijnmond: bel 010 – 700 89 89 of mail naar info@wsprijnmond.nl.