Werkzoekende jongeren warmen zich op in De Kuip voor de match met werkgevers

9 november 2017

Aan de hand van persoonlijke spelerskaarten in een informele voetbalsfeer jezelf presenteren aan werkgevers. Dat is het idee achter de Feyenoord Match Days. Afgelopen maandag hebben 50 werkzoekenden zich klaargestoomd voor de “Match” met werkgevers die vandaag plaatsvond.

 “Leuk om tijdens de warming-up spellen terug te krijgen dat je over bepaalde kwaliteiten beschikt. Soms kom je ook kwaliteiten tegen waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. De workshop social media was leuk. Zaten goeie tips tussen over hoe je het beste je eigen visitekaartje kan zijn.” Yusuf – 23 jaar

Door middel van een warming up koppen/vangen waar het samenwerken centraal staat en een kwaliteitenspel op de tribunes van De Kuip, werken jongeren op dag één aan hun sollicitatie- en presentatievaardigheden. Ook leren zij de do’s en dont’s bij het solliciteren. Denk aan het controleren van hun social media profielen en het kiezen van de juiste foto voor op je cv. Met deze voorbereidingen werden de werkzoekenden klaargestoomd om vandaag op een sportieve manier de match met diverse werkgevers te maken en die baan te scoren. Onder de werkgevers bevonden zich o.a: Jamie’s Diner, Security Management Group Rotterdam, Tempo Team en CREW Hospitality Services.

“Het leuke van vandaag is dat de werkzoekenden worden beoordeeld op wie ze echt zijn en niet zozeer wat zij zijn op papier. De spellen zijn divers, de jongeren zijn divers en daardoor krijg je juist inclusiviteit. Iedereen doet mee en iedereen doet er toe”. – Marjolein Tempo Team

 Feyenoord Match Days is ontstaan vanuit een Jongerenakkoord tussen Feyenoord en het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR) van de gemeente Rotterdam. Feyenoord heeft de ambitie om naast een voetbaltechnisch opleidingsinstituut ook maatschappelijk gezien een nog grotere rol in de ontwikkeling en opleiding van jongeren te spelen. En kan op een laagdrempelige manier helpen die verbindingen tot stand brengen. De samenwerking tussen beide partijen maakt het evenement tot een succes. Zo beaamt ook Dahlia Bhoelai-Bulla, Adviseur Werkgeversdienstverlening WSPR:

 “De persoonlijke begeleiding door jongeren beide dagen te koppelen aan een vaste groepsbegeleider van het WSPR en de geweldige betrokkenheid van de studenten die via Feyenoord de spelbegeleiding doen is volgens mij echt een succesfactor van de Match Days. Iedere jongere heeft iets unieks te bieden. Door daar op dag één aandacht aan te besteden en hen dat op dag twee in praktijk te zien brengen is een mooi resultaat aan het eind van de Match Days”.

Vandaag was de derde editie van de Match Days. Tot nu toe zijn 27 jongeren uitgestroomd naar betaald werk door de twee eerdere Match Days.