Werkzoekenden aan slag in de horeca dankzij pilot Traverse Werkt

17 juni 2014

Werkgeversservicepunt Rijnmond (WSPR) ondersteunt werkgevers met vacatures in de regio Rotterdam. Er zijn veel mensen die werk zoeken. Vanuit een uitkering, met een SW-indicatie of arbeidshandicap is werk vinden bovendien extra moeilijk. Gelukkig zijn er veel werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Zij willen deze mensen een kans geven.

Barry Kors is accountmanager bij het WSPR. Hij bezoekt en spreekt werkgevers die vacatures hebben. “WSPR neemt werkgevers werk uit handen. Wij maken een profiel van hun vacatures. En dan zoeken we in onze bestanden naar mensen die passen bij dat profiel. Wij maken een voorselectie, die we voorstellen bij de werkgever. De werkgever houdt zelf de sollicitatiegesprekken en kiest de meest geschikte persoon.”

Saskia Evers is directeur van De Traverse, een initiatief van de Ondernemersfederatie Rotterdam City. “Sinds een halfjaar werken we samen met WSPR in de pilot Traverse Werkt. Wij opereren vanuit de werkgevers in de horeca en de detailhandel die altijd op zoek zijn naar goede krachten. Nee hoor, ervaring is niet altijd nodig. Het gaat vooral om een goede werkhouding en flexibiliteit. We coachen de kandidaten intensief, vullen werkervaring eventueel aan met een opleiding. Wij helpen de kandidaten om zichzelf goed te presenteren. Ja, dat wordt stevig geoefend! We verkleinen het risico voor de werkgever ook door de mogelijkheid van een proefplaatsing voor een maand, met behoud van uitkering. Als het bevalt, krijgen de kandidaten daarna een contract voor zes maanden voor minimaal 24 uur per week.”

Giovanni Saragoza is blij met zijn nieuwe baan. “Ik was ruim een jaar werkloos. Bij Traverse deed ik twee horeca-cursussen. Ik werk nu als kok bij Osteria Vicini in Kralingen, met veel plezier. Na een proeftijd van twee maanden heb ik nu een jaarcontract gekregen.”

Dit artikel stond eerder op http://www.rotterdam.nl/gemeentehelptwerkgevers