Wethouder op bezoek bij het LeerwerkLoket Rijnmond

6 december 2018

Woensdag 5 december bracht wethouder Richard Moti een bezoek aan een bijeenkomst voor statushouders georganiseerd door het LeerWerkLoket Rijnmond. De wethouder heeft zich laten informeren over het GIT-traject (geïntegreerde duale Inburgeringstrajecten voor Statushouders). Dit is een pilot die het LeerWerkLoket Rijnmond uitvoert in samenwerking met het Albeda College, Gemeente Rotterdam, WerkgeversServicepuntRijnmond, Calder Holding BV, Capabel Taal en Nextworker. In deze pilot begeleiden deze partijen gezamenlijk een groep van 24 statushouders naar de arbeidsmarkt.

Uniek is dat de lessen van de inburgeringscursus en de beroepsopleiding in één leerplan, op één locatie, gezamenlijk worden aangeboden. Doel is de vraag van de werkgever te vervullen en perspectief aan de statushouder te bieden. Doordat de deelnemers de Mbo-opleiding in een BBL-variant volgen, werkend leren dus, zijn ze direct uit de uitkering.

Van de 24 deelnemers hebben er 17 ook een VCA-diploma behaald. Aan zeven van de deelnemers heeft de wethouder op deze dag een VCA diploma overhandigd. In januari starten zij allemaal bij het Albeda College een BBL-traject.

Daarna heeft de wethouder een rondleiding gekregen op de werkplaats waar de deelnemers het vak monteur zonnepanelen aanleren en gelijk in de praktijk toepassen.

In 2019 wil het LeerWerkLoket Rijnmond dit unieke concept verder uitrollen in de verschillende branches.