Winnaar 010 movie-battle bekend

14 juni 2016

Dinsdag 31 mei was het zover; de première van de 010 movie-battle! Tijdens de 010 movie-battle gingen 3 teams met elkaar de strijd aan om het beste filmpje te maken over social return. De 3 audio visuele partijen van de gemeente Rotterdam hebben een social return verplichting. In dit kader gingen 15 studenten van het Grafisch Lyceum aan de slag met het maken van 3 filmpjes samen met deze leveranciers. De VMBO-leerlingen ontvangen hiervoor maatschappelijke studiepunten.

De leerlingen hebben heel veel ervaring op gedaan en hebben veel geleerd over de verschillende facetten van het vak (films maken), zoals interviewen, editen, camerawerk etc. Zij zijn vanaf 6 april gestart en werkten wekelijks een aantal uren aan de films, onder begeleiding van de AV producenten.

De AV-producenten zijn: Bilder, Umwelt en Voor de Buis.

De 3 teams waren:

Team Voor de Buis: op de Blaak met SkateoN voor het maken van de skatebaan

Team Bilder: het Zuidlaardermeer, het Robedrijf samen met Lightwell

Team Umwelt: het Timmerhuis en de printers samen met Canon en Magis

De winnaar van het beste filmpje is geworden team Umwelt. Met een mooie sprekende film over social return op het Timmerhuis, door Canon en Magis. In het filmpje wordt goed duidelijk gemaakt wat social return is en hoe beide partijen dit inzetten vanuit hun visie op maatschappelijk ondernemen.

Bekijk hier het winnende filmpje van team Umwelt: 

 

Bekijk hier de 2 andere filmpjes (in willekeurige volgorde).

Team Bilder:

 

Team Voor de Buis:

 

Voor vragen of ondersteuning belt u met het Coördinatiepunt social return via (010) 498 59 93 of stuurt u een e-mail naar socialreturn@rotterdam.nl.
Kijk hier voor meer informatie over social return.