WSPR Jong van start

1 april 2016

Op donderdag 31 maart vond de kick off plaats van WSPR Jong in het Rotterdamse stadhuis. Het WSPR Jong is een centraal punt binnen het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR) om vacatures voor jongeren breed uit te zetten in de arbeidsmarktregio Rijnmond. WSPR Jong is er voor alle jongeren met als doel de jongeren snel aan het werk te helpen. WSPR Jong zorgt ervoor dat de jongerendoelgroep bij de werkgever in beeld komt en de jongeren zo vroeg mogelijk, nog voordat ze aankloppen voor een uitkering, te matchen op een vacature.

 

Jongeren aan de slag

Dezelfde middag gingen direct de handen uit de mouwen. Niet alleen praten over jongeren, maar gewoon gelijk ook doen. De werkwijze van WSPR Jong werd ter plekke in de praktijk gebracht.  

De telefoon werd gepakt en het netwerk geraadpleegd. De aanwezigen werkten hard om alle cv’s diezelfde dag nog te matchen op een vacature. Uit de vacaturekrant of uit het netwerk.

De aanwezigen gingen in vijf groepen aan de slag met het matchen van vacatures. Met de vacaturekrant op tafel en een stapel cv’s om te matchen, werden alle aanwezigen aan het werk gezet. De teamcaptains daagden ze uit om hun netwerk in te zetten. Met als doel aan het einde van de bijeenkomst zo veel mogelijk matches gemaakt te hebben.

 Alle 26 cv’s zijn gematcht op een vacature. Nadat alle matches werden gemaakt was het woord aan de teamcaptains. Hoe heeft iedereen WSPR Jong heeft ervaren? Waar liepen ze tegenaan? Hoe vinden ze het om met de vacaturekrant te werken?

 

Ondertekening van het jongerenakkoord met Flanderijn Gerechtsdeurwaarders.

Flanderijn Gerechtsdeurwaarders hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen zij met de Flanderijn Foundation, waarbij zij zich richten op de maatschappelijke zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongvolwassenen. Tijdens de kickoff van WSPR jong ondertekende Michel van Leeuwen (directeur Flanderijn) samen met wethouder Maarten Struijvenberg (economie en werkgelegenheid) een jongerenakkoord. ‘Met het jongerenakkoord stellen we concrete doelen rondom de aanpak jeugdwerkloosheid’, legt de wethouder uit. ‘We vragen heel concreet: wat gaat deze werkgever morgen doen? Met dit Jongerenakkoord wil Flanderijn een belangrijke invulling geven aan het sociale beleid, waarbij onder meer concrete stageplekken, garantiebanen en vacatures worden geboden.

 

Voor meer informatie over WSPR jong kunt u contact opnemen via: jongerenaandeslag@lerenenwerken.nl