“Zijn aanstelling was een schot in de roos”

14 december 2020

Als meewerkend voorman is Arco een vaste medewerker bij SW Groenvoorziening. Arco: “Deze baan paste vanaf het begin eigenlijk al heel goed bij mij. Ik had nog nooit in het groen gewerkt, maar had wel volop ervaring in het aansturen van medewerkers. In mijn eigen bedrijven in de chemische industrie had ik zo’n 55 man in dienst.”

Verschillende groepen
Arco stuurt verschillende groepen aan. “Mijn eerste team bestond uit enthousiaste jongens die heel graag aan de slag wilden in het groen, dat verliep allemaal heel soepel. Nu heb ik een groep jongens uit de Sociale Werkvoorziening. Qua motivatie zie ik weinig verschil. Wel hebben deze collega’s soms wat meer ondersteuning nodig. Maar ze pakken alles snel op. Sterker nog; ik leer ook van hen. Zij werken al lang op deze locatie en weten er veel van, dus dat geven ze mij weer mee.”

In de roos
De aanstelling van Arco was een schot in de roos, zo vindt ook Janey, accountmanager Werk vanuit gemeente Hoekse Waard. “Arco meldde zich bij ons nadat hij zijn bedrijf verloor. Hij wilde heel graag weer aan de slag. Uitzendbureau Randstad en Hoeksche Waard Werkt waren net bezig met een groenproject binnen de gemeente Hoeksche Waard en hadden snel een voorman nodig. Anders konden zes kandidaten van de Sociale Werkplaats ook niet starten. Arco had ervaring in het aansturen van medewerkers en was enthousiast. In twee weken werd hij klaargestoomd voor de functie. Ook al had hij geen ervaring in het groen, hij pikte het razendsnel op. Hij en de zes anderen konden fulltime aan de slag.”

Doorstroming naar werk
“Met het groenproject willen we mensen ondersteunen om naar de arbeidsmarkt door te stromen”, vervolgt Janey. “Via deze baan en de kennis en ervaring die ze er opdoen, kunnen ze doorstromen naar een andere baan. De afspraak met Randstad is dan ook om kandidaten twee maanden voordat een functie afloopt al te bemiddelen naar een volgende plek. Zo komt er niemand thuis te zitten. Dit werkt heel goed. Arco mocht, omdat hij zulk goed werk leverde, bij Groenvoorziening van de gemeente blijven. Dit jaar kreeg hij een vaste aanstelling.”

Zekerheid
Arco is blij dat hij in deze ‘onzekere’ tijden een vast contract heeft bemachtigd. “Het geeft zekerheid. En ik vind het leuk; ik kan het goed vinden met m’n collega’s en we doen het werk echt met z’n allen. Ik heb geleerd mensen op verschillende manieren te benaderen. De een heeft meer uitleg en aandacht nodig dan de ander. Zo leer ik ook als mens weer bij. Ik wil ook graag cursussen gaan volgen om me nog verder te ontwikkelen.”

20201016-080740 (1)