“Zijn aanstelling was een schot in de roos”

14 december 2020

Arco is meewerkend voorman bij SW Groenvoorziening. Een baan die prima bij hem past. “Ik had geen ervaring met groen, maar wel in het aansturen van medewerkers. In mijn eigen bedrijven in de chemische industrie had ik 55 mensen in dienst.”

Verschillende groepen

Arco stuurt verschillende groepen aan. “Mijn eerste team bestond uit enthousiaste jongens die heel graag aan de slag wilden in het groen. Dat verliep heel soepel. Nu heb ik een groep jongens uit de Sociale Werkvoorziening. Qua motivatie zie ik weinig verschil. Wel hebben deze collega’s soms wat meer ondersteuning nodig. Maar ze pakken het snel op. Sterker nog; ik leer ook van hen. Zij werken al lang op deze locatie en weten er veel van, dus dat geven ze mij weer mee.”

De aanstelling van Arco was een schot in de roos, zo vindt ook Janey, accountmanager Werk vanuit gemeente Hoekse Waard. “Arco meldde zich bij ons nadat hij zijn bedrijf verloor. Hij wilde heel graag weer aan de slag. Uitzendbureau Randstad en Hoeksche Waard Werkt waren net bezig met een groenproject binnen de gemeente Hoeksche Waard en hadden snel een voorman nodig. Dat was een voorwaarde om zes kandidaten van de Sociale Werkplaats te kunnen laten starten. In twee weken werd Arco klaargestoomd voor de functie. Ook al had hij geen ervaring in het groen, hij pikte het razendsnel op. Hij en de zes anderen konden fulltime aan de slag.”

Doorstroming naar werk

“Met het groenproject willen we mensen ondersteunen om naar de arbeidsmarkt door te stromen”, vervolgt Janey. “Via deze baan en de kennis en ervaring die ze er opdoen, kunnen ze doorstromen naar een andere baan. De afspraak met Randstad is dan ook om kandidaten twee maanden voordat een functie afloopt te bemiddelen naar een volgende plek. Zo minimaliseren we de kans dat iemand thuis komt te zitten. Dat werkt heel goed.” Inmiddels heeft Arco een vaste aanstelling bij Groenvoorziening van de gemeente.”

Zekerheid

Arco is blij dat hij een vast contract heeft bemachtigd. “Het geeft zekerheid. En ik vind het leuk; ik kan het goed vinden met m’n collega’s en we doen het werk echt met z’n allen. Ik heb geleerd mensen op verschillende manieren te benaderen. De een heeft meer uitleg en aandacht nodig dan de ander. Zo leer ik ook als mens weer bij. Ik wil graag cursussen gaan volgen om me nog verder te ontwikkelen.”

20201016-080740 (1)