“Zo’n mate van leergierigheid hadden wij nog nooit meegemaakt”

10 december 2020

Het project van HEMA hield in dat elke middelgrote en grote HEMA een andere winkel lay-out kreeg. De nieuwe medewerkers hielpen daarbij door de winkel op locatie Keizerwaard IJsselmonde opnieuw in te richten. Filiaalmanager Monique van deze locatie leidde het project. Zij was betrokken bij de selectie van kandidaten, begeleidde hen en was hun aanspreekpunt. Zo ook voor Radwan, die toen als winkelmedewerker aan de slag ging bij het filiaal van Monique. “Iedereen was erg over hem te spreken”, begint Monique. “Hij was heel gemotiveerd, leergierig en altijd beschikbaar. Dus wij hoopten dan ook dat hij binnen een van onze HEMA-winkels kon aanblijven. In filiaal Beursplein heeft hij de overstap gemaakt van winkelmedewerker naar horecamedewerker.

‘HEMA geeft mij een mooie kans om verder te komen en te groeien’

Leergierig

Dat het werk in het restaurant Radwan ligt is zeker duidelijk. Hij toont enorm veel passie voor de dingen die hij doet. Van de werkzaamheden in de keuken, tot het bedienen van de kassa. Hij leert hier als een alleskunner aan de slag te zijn in het restaurant. “Maar het leukste blijft toch het werken in de keuken”, zegt Radwan. “Het koken en klaarmaken van eten voor de klanten doe ik heel graag. HEMA geeft mij een mooie kans om te groeien en verder te komen.” Hij doet ook zijn best om zijn werk steeds beter uit te voeren. Daarover zeggen zijn teamleiders Ria en Anna: “Hij wilde zelfs de recepten mee naar huis om deze uit zijn hoofd te leren. Zo’n mate van leergierigheid hadden wij nog niet meegemaakt. Mede daarom zijn we enorm blij met Radwan.”

 

Samenwerken

Talent Recruiter Ingrid van de HEMA is blij met de samenwerking met het WSP Rijnmond en Stroomopwaarts (Sinds 1 juli 2015 voert Stroomopwaarts namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het gedeelte Werk en Inkomen uit).  “Alles is heel goed verlopen. Mijn accountmanager van het WSP Rijnmond Niels heeft ons verzoek voor winkelpersoneel intern uitgezet en we ontvingen meer reacties dan wij hadden durven hopen. En daar zat dus onder andere Radwan bij. Voor hem is dit een stap naar een mooie toekomst bij HEMA.”