Een bevlogen samenwerking

28 mei 2019

Security Management Groep is een veiligheidsorganisatie met focus op objecten, evenementen en verkeer en is mede door groei op zoek naar nieuwe medewerkers. Peter van Nes, coördinator opleiding en training, vertelt meer over het bedrijf: “Wij zijn begonnen als veiligheidsorganisatie bij uitsluitend voetbalwedstrijden en evenementen in de Kuip in Rotterdam. Inmiddels heeft het bedrijf verschillende divisies met verschillende opdrachtgevers door het hele land. In de zoektocht naar nieuwe medewerkers werken wij graag samen met het Werkgeversservicepunt Rijnmond. We hadden al eerder positief kennis gemaakt met het Werkgeversservicepunt Rijnmond tijdens ‘de match days’ voor werkzoekenden en potentiele werkgevers, georganiseerd door Feyenoord.”

De samenwerking richt zich nu met name op het zoeken en selecteren van kandidaten die kunnen starten met een opleiding die wordt gegeven binnen de SMG Academy. Voordat de kandidaten aan de slag gaan, bijvoorbeeld als steward, is een opleiding verplicht. Het betreft een KNVB-opleiding en met dit diploma op zak kun je overal aan de slag als steward. “Natuurlijk hopen we dat de kandidaten ervoor kiezen om bij Security Management Groep te solliciteren en bij ons aan de slag gaan. De theorie van de SMG Academy kan dan in de praktijk worden gebracht. Geen dag verloopt hetzelfde en de omstandigheden dagen je elke keer weer uit,” aldus Van Nes. Naast de opleiding tot steward worden er binnen de SMG Academy nog meer opleidingen gegeven waaronder Beroepsverkeersregelaar en Evenementenbeveiliger. Ook voor deze opleidingen stelt het Werkgeversservicepunt Rijnmond kandidaten voor.

Het Werkgeversservicepunt Rijnmond heeft veel aandacht voor het persoonlijke aspect vindt Van Nes. Hij licht toe: “Het Werkgeversservicepunt Rijnmond zet net die stap extra naar ons als klant en naar de kandidaat. Ik hoop voor de toekomst dat we deze samenwerking met dezelfde bevlogenheid kunnen vasthouden en nog meer voor elkaar kunnen betekenen.”