Enthousiasme en motivatie tijdens het traject ‘de praktijkroute’

28 mei 2019

Om te kunnen voorzien in de flexibele schil van opdrachtgevers, in onder andere de sectoren glastuinbouw en productie, werkt Veldwerk Uitzendbureau voor het traject ‘de praktijkroute’ samen met het WerkgeversServicepunt Rijnmond. Het traject richt zich op mensen met een arbeidsbeperking. Dennis Groen, operationeel manager bij Veldwerk Uitzendbureau vertelt enthousiast: “Ik ben echt trots op dit traject. Je ziet dat angst voor verandering bij de kandidaten gedurende het traject plaats maakt voor enorme motivatie en enthousiasme.”

Tijdens de ‘praktijkroute’ krijgen kandidaten van het WerkgeversServicepunt Rijnmond gedurende een proefplaatsing van 10 weken opleiding en begeleiding op locatie van een opdrachtgever van Veldwerk Uitzendbureau. Op die locatie is er een projectleider van Veldwerk Uitzendbureau aanwezig om dit in goede banen te leiden. Na afloop van de proefplaatsing wordt er bij wederzijdse tevredenheid een garantiebanencontract van minimaal 29 uur per week bij Veldwerk Uitzendbureau aangeboden. Groen zegt hierover: “In het uitzendwezen is een nul-urencontract gebruikelijk. Voor deze doelgroep maken we dan ook een uitzondering. Daarnaast zoeken we een ‘vaste’ werkplek.”

De contacten met het WerkgeversServicepunt Rijnmond zijn erg goed. Groen: “Het is belangrijk om gedurende de proefplaatsing de inzet van de kandidaten regelmatig te evalueren. Op deze wijze is het mogelijk om nog bij te sturen. Verder is het WerkgeversServicepunt Rijnmond echt een ambassadeur van ons traject. Er is zoveel enthousiasme en we vormen samen een goed team.”