Realiseren van doelen

28 mei 2019

Trigion creëert veiligheid. In Trigion vinden organisaties een partner die inspireert en veiligheid creëert, in de wereld van vandaag en die van morgen. In een omgeving waar mensen zich veilig voelen én waarin ze veilig zijn. Dit doet Trigion door de inzet van integrale oplossingen waarbij fysieke dienstverlening wordt gecombineerd met techniek en (data-) intelligentie.

Manager HRSC en Academie Cora van der Spoel: “Mede door de vergrijzing, willen en moeten we verjongen en vernieuwen. We hebben veel vacatures, een social return verplichting en zijn daarom doorlopend op zoek naar gediplomeerd en niet gediplomeerd personeel. In het Werkgeversservicepunt Rijnmond vonden we een partner die ons kon helpen met het realiseren van onze doelen.”

Projectcoördinator Peter Groeneveld is erg tevreden over de samenwerking met het Werkgeversservicepunt Rijnmond: “We hebben korte lijnen en overleggen een keer per kwartaal uitgebreid. De reactietijd is snel, ze zijn punctueel en komen afspraken na. Met onze vaste contactpersoon bespreken we onze wensen en worden passende kandidaten gezocht. Deze worden uitgebreid gescreend omdat je – vooral in de beveiliging – van onbesproken gedrag moet zijn. We hebben een eigen Academie waar we kandidaten in gemiddeld 1 jaar opleiden. Kandidaten die al een diploma hebben bieden we scholing aan als EHBO, productherkenning en agressietraining. Ook kunnen onze mensen profiteren van 120 e-learning programma’s.”

“Voorgestelde kandidaten starten soms op basis van een proefplaatsing en met behoud van uitkering. Als dat goed gaat, krijgen ze van ons een contract en salaris. Na afronding van de opleiding krijgt de kandidaat sowieso een contract bij Trigion,” vertelt Groeneveld. “We hebben nu vier kandidaten via het Werkgeversservicepunt Rijnmond aan het werk. Dat bevalt zo goed dat we nu in gesprek zijn om een hele klas, zo’n 15 personen, met de opleiding te laten beginnen.”

Voor andere bedrijven en potentiële opdrachtgevers heeft Groeneveld een tip: “Ga eens met het Werkgeversservicepunt Rijnmond in gesprek. Er is zoveel meer mogelijk dan dat je in eerste instantie denkt. Maak duidelijk wat je van elkaar wilt en verwacht. Op die manier help je elkaar en natuurlijk de mensen waar het om gaat.”