Succesvol traject bij Feenstra

28 mei 2019

Frank Sebrechts, praktijkopleider bij Feenstra is tevreden over de samenwerking met WerkgeversServicepunt Rijnmond. Met name over de inzet van jobcoaches die de kandidaten begeleiden. Vanuit een social return-verplichting heeft de samenwerking gemotiveerde en technisch gecertificeerde medewerkers opgeleverd. “En dat is de investering meer dan waard geweest. Zeker in deze tijd waarin het moeilijk is om technische vacatures in te vullen,” vertelt Sebrechts.

Feenstra is gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van verwarmings- en en ventilatiesystemen en heeft ook huisbeveiliging in haar portfolio zitten. Daarnaast is Feenstra actief op het gebied van nieuwe technieken, waar het gaat over duurzame oplossingen. Denk hierbij aan zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen of bijvoorbeeld het waterzijdig inregelen van systemen.

Het bedrijf geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Om deze mensen te werven heeft Feenstra WerkgeversServicepunt Rijnmond ingeschakeld. Tegelijkertijd is gezamenlijk ingezet op het invullen van technische vacatures en zijn er diverse kandidaten met technische affiniteit voorgesteld. Na de keuze uit de verschillende kandidaten is een klas met leerling-vakmannen gestart. Zij hebben binnen Feenstra een basisopleiding gekregen. Deze basisopleiding wordt gegeven op de vier kernvestigingen van Feenstra met een opleidingscentrum. Uiteindelijk zijn er diverse leerlingen bij Feenstra in dienst getreden. Sebrechts licht toe: “Feenstra biedt goede doorgroeimogelijkheden. De leerlingen die nu aan de slag zijn gegaan, hebben straks volop mogelijkheden. Zij kunnen bijvoorbeeld doorgroeien naar monteur/servicetechnicus niveau 4. Ter illustratie: een van onze regiomanagers startte zijn loopbaan bij Feenstra als leerling-monteur.”

Ondanks dat het traject is succesvol is geweest voor zowel Feenstra als de kandidaten, vraagt een en ander wel een goede voorbereiding en extra begeleiding van de leerlingen. In dit kader zijn de ingeschakelde jobcoaches een uitkomst. Naast de begeleiding van Feenstra kunnen ook de jobcoaches extra aandacht schenken aan de kandidaten. Hierdoor wordt de kans tot slagen alleen maar vergroot.