Wij trekken samen op

11 november 2019

Stichting Werkshop biedt op maat gemaakte (opleidings)trajecten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Van Wijk Naar Werk’ is zo’n traject, net zoals de ‘Wasstraat’. Dit laatste is een stevig activeringstraject gekoppeld aan een werkervaringsplaats. Het doel is om enerzijds te voldoen aan de grote vraag naar personeel vanuit de bouw, de techniek en de industrie en tegelijk mensen vooruit en uit hun uitkering te helpen.

Directeur Mayhar Zarrinphaker: “Wij geven mensen een 2e of soms wel een 3e kans om bij ons een opleidingstraject te volgen. Wat onze stichting bijzonder maakt is dat we veel persoonlijke aandacht en begeleiding geven om succes te behalen en uitval te voorkomen. Voordat de kandidaten beginnen met hun opleidingstraject, zijn ze verplicht een aantal sportlessen te volgen. Dat leert ons veel over de mensen zelf: of ze op tijd kunnen komen, of ze fanatiek en gemotiveerd zijn, of ze plezier hebben en of er persoonlijke dingen spelen. We regelen extra’s zoals contacten met de reclassering en schuldenproblematiek, dingen die kunnen belemmeren. Als onze mensen na hun opleiding gaan werken, krijgen ze nog maanden lang ‘nazorg’. We zeggen altijd: wij gaan door waar anderen stoppen.”

Werkgeversservicepunt Rijnmond en de Werkshop hebben een nauwe samenwerking met elkaar. Zarrinphaker: “We trekken samen op. Werkgeversservicepunt Rijnmond weet precies welke kandidaten passen in ons traject. Het is een zeer professioneel bedrijf, wat je niet bij alle gemeenten zo terugziet. Ze organiseren veel, waaronder banenmarkten waar wij ook staan en zo direct mogelijke kandidaten leren kennen. Wat we enorm belangrijk vinden, zijn korte (communicatie)lijnen, anders word je tegen elkaar uitgespeeld. Zonder Werkgeversservicepunt Rijnmond zouden we niet zo succesvol kunnen zijn, als we nu zijn. Van de mensen die we maandelijks aan het werk hebben, valt zelden iemand uit.”