Yasmin = heel erg tevreden bij Rungis

28 mei 2018

’s Nachts, op vrijdag en zondag, werkt Yasmin (29) als orderpicker bij Rungis in Barendrecht, een ‘groente- en fruitspecialist voor de Nederlandse restaurants en foodprofessionals’. Van half zeven ’s avonds tot drie uur ’s nachts verzamelt ze producten voor orders, in een team met vijfentwintig collega’s. Ze is blij met dit werk; het stelt haar in de gelegenheid overdag bij haar dochtertje van bijna twee te zijn.

‘Voor de geboorte van mijn dochter werkte ik als gastvrouw in een verzorgingstehuis in Rotterdam. Ik verzorgde maaltijden en koffie en thee en zorgde dat de ouderen zich vermaakten. Daar zaten ook demente mensen tussen,’ vertelt Yasmin. ‘Ik deed het met m’n hart: lief zijn en geduldig.’ Deze functie hield echter op te bestaan, de contracten van Yasmin en haar collega’s werden niet verlengd. ‘Bovendien viel het precies samen met het begin van mijn zwangerschapsverlof.’

Brede interesse

Toen haar dochtertje ongeveer negen maanden was en Yasmin na haar verlof een aantal maanden in de WW had gezeten, tipte haar moeder haar op de functie van orderpicker bij Rungis: ‘Dat is wat voor jou.’ Ze solliciteerde bij Perflexxion, dat voor Rungis de werving en selectie verzorgt, en werd aangenomen. Intercedente Marjolein Zonneveld Piek: ‘We selecteren onder andere op enthousiasme en een flexibele mentaliteit.’ Dat dit werk heel anders is dan Yasmin daarvoor deed en dat het ook niet aansluit op haar opleiding tot schoonheidsspecialiste, is voor haar geen probleem. ‘Ik heb een brede interesse, ik vind veel dingen leuk.’

Werken bij drie graden Celsius

Nu werkt ze in een team met allerlei soorten mensen. ‘Ik vind die diversiteit in collega’s leuk. Ik hou van de verschillende nationaliteiten. Je kan van iedereen iets leren. Ik wil altijd graag weten: Wat is iemands geloofsovertuiging? Wat eet hij of zij?’ Ze lacht, ‘door de werkkleding zijn we gelijk. We dragen dikke jassen en een hoofddeksel. Ik draag een pet. Het is drie graden daar!’ Rungis levert groente- en fruitspecialiteiten aan restaurants door heel Nederland. Yasmin: ‘We hebben bijzondere productenzoals eetbare bloemen, vruchten uit Azië, heel veel Japanse specialiteiten,laatst hadden we vierkante watermeloenen en komkommers in de vorm van hartjes.’ Yasmin vertelt: ’Als ik bijvoorbeeld een bekende Nederlander in een bepaald restaurant zie eten waarvan ik de order heb gedaan, vind ik dat te gek: ík heb daaraan meegewerkt, denk ik dan.’ Yasmin zou graag verder willen groeien in de logistiek. ‘Ik doe mijn werk graag.’

‘Ik vind die diversiteit in collega’s leuk’

Kan ook via het WSPR

Uitzendburo Perflexxion plaatst vanuit de vestiging in Barendrecht wel vaker flexibel inzetbare werknemers bij Rungis. Soms komen die krachten via het Werkgevers Servicepunt Rijnmond. Marjolein: ‘Wij zijn van mening dat wij als organisatie ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moeten helpen. Zo beperken we maatschappelijke kosten en blijft iedereen betrokken. Wel is het zo dat wij bemiddelen om onze opdrachtgevers te ontzórgen, dus we moeten goed afstemmen voordat we iemand plaatsen die juist extra aandacht nodig heeft. Als je eraan begint moet je het goed doen. Dus iemand moet passen bij de opdrachtgever met wat aanpassing of begeleiding.’ Ze vervolgt, ‘Mensen moeten wel een kans krijgen.’

Voor de lange termijn

De plaatsing bij Rungis via Perflexxion is gericht op de lange termijn, net als al hun plaatsingen. Marjolein: ‘Mensen hebben uitzicht op een vast dienstverband.’ Yasmin vindt het vooral belangrijk dat ze zichzelf kan onderhouden. ‘Ik ben nu heel erg tevreden met wat ik heb, ik heb een leuk leven.’

Wilt u kennismaken met iemand die graag voor u wil werken, zoals Yasmin? Neem dan contact met ons op.