Social return en corona

Om opdrachtnemers van de gemeente met een social return-verplichting in de coronacrisis te ondersteunen, verruimen de gemeenten in arbeidsregio Rijnmond de mogelijkheden om de social return-verplichting in te vullen. 

  • Verbreding maatschappelijke activiteiten
    Activiteiten in het kader van coronacrisis die betrekking hebben op de zorg, andere vitale sectoren en maatschappelijke ondersteuning, mag de opdrachtnemer meetellen voor zijn social return-verplichting. Denk bijvoorbeeld aan (digitale) initiatieven ter bestrijding van eenzaamheid. Zo heeft een onderneming een ongebruikte hoogwerker ingezet voor familiebezoek aan ouderen in een verzorgingshuis.

  • Social return-kandidaten die niet werken door de coronacrisis blijven gelden als social return
    De uren die social return-kandidaten ziek of anderszins niet inzetbaar zijn door de coronacrisis, tellen mee voor uw social return-verplichting. Dit geldt ook voor kandidaten die zijn ingehuurd van een gemeentelijk werkbedrijf. Voorwaarde is dat de opdrachtnemer de social return-kandidaten gedurende de coronacrisis doorbetaalt.

  • Social return-kandidaten langer inzetbaar
    De periode waarin social return-kandidaten kunnen worden ingezet, wordt verlengd tijdens de coronacrisisperiode. Een opdrachtnemer mag in het huidige social return-beleid een medewerker uit een social return-doelgroep gedurende twee jaar laten meetellen als social-return. Deze periode wordt in het kader van werkbehoud verlengd: opdrachtnemers mogen deze medewerkers nu tijdelijk 6 maanden langer als social return laten meetellen, of zolang als de coronamaatregelen voortduren na 30 september 2020.

Lukt het u door de coronacrisis niet om de social return-verplichting binnen de afgesproken tijd te realiseren of te registreren? Laat u dat zo snel mogelijk weten aan uw accountmanager Social return. Die zoekt dan samen met u naar een passende oplossing.

Contact
Coördinatiepunt Social return
socialreturn@rotterdam.nl
010 – 498 59 93

Deel deze pagina