Ons team

“Wij zijn er om de drempels weg te nemen”

Anet Daverveld

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zijn of haar talenten in te zetten. En daar is soms helemaal niet veel extra’s voor nodig. Wat mij opvalt is dat veel werkgevers van tevoren een bepaald beeld hebben van het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De drempel om zo’n traject aan te gaan is vaak erg hoog. Maar dat is nergens voor nodig. Want het WSP Rijnmond is er juist voor om met onze kennis, expertise en brede netwerk in Rotterdam-Regio Rijnmond zo’n traject in goede banen te leiden en te ondersteunen. Met ons team brengen we een vracht aan ervaring mee, in vele diverse branches. Dus die drempels halen we bijna allemaal weg!

Voor WSP Rijnmond houd ik mij als accountmanager bezig met de horeca- en retailbranche. Een zeer diverse en dynamische branche en dat maakt het juist zo leuk. Het is soms een uitdaging om de juiste match te vinden, maar de aanhouder wint altijd. En dat heeft al veel mooie resultaten opgeleverd. Als werkgever kan je echt het verschil maken door de kansen die je biedt. En de energie die je erin stopt, krijg je er ook zeker weer uit. Mensen voelen zich weer nuttig, kunnen een bijdrage leveren aan de samenleving en doen weer mee. Ze voelen zich gewaardeerd. En ik durf uit ervaring echt wel te zeggen dat dit over het algemeen extra gemotiveerde en loyalere arbeidskrachten oplevert

Door de 100 van Sander hoop ik dat er veel extra aandacht komt voor het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers zijn vaak geneigd om de (in hun ogen) makkelijkste weg te kiezen. Daarom roep ik iedereen echt op om een keer met ons in gesprek te gaan. Want de mogelijkheden zijn heel divers. En met behulp van de kennis en expertise van het WSP Rijnmond zorgen we samen voor een weg die makkelijk te bewandelen is. Voor alle partijen. Dus tegen werkgevers zou ik graag willen zeggen: ga de uitdaging aan en bewandel eens een andere weg. Wij lopen graag mee! Zo zorgen we samen voor een arbeidsmarkt waar iedereen mee kan doen.”