Ons team

Ben Boelee

Quote van Ben Boelee“Wij zijn de ogen en oren van de stad”

“Het mooie van mijn werk is dat we heel dicht op de markt zitten. In mijn branche, bouw en techniek, sta ik soms letterlijk met de voeten in de klei. Ik weet wat er speelt op de werkvloer van bedrijven en daardoor is het makkelijk schakelen in hun personeelsvraagstukken. Samen kijken we waar de kansen liggen en hoe we die kunnen oppakken. Door het brede netwerk van WSP Rijnmond in de regio en onze jarenlange ervaring, kunnen we hierin echt het verschil maken. Wij zijn de ogen en oren van de stad.”

Omscholing als oplossing

“De komende jaren staan we door de krapte op de arbeidsmarkt met z’n allen voor een grote uitdaging. De sleutel ligt bij omscholing. Sectoren als bouw en techniek zijn daar goede voorbeelden van. De vraag naar personeel is heel groot maar het juiste personeel is niet altijd te vinden. Daarom is het goed om verder te kijken naar hoe we dit kunnen vormgeven. Bedrijven zijn soms sceptisch, dat begrijpen we goed. Maar met onze expertise en de juiste selectieprocedure, kunnen wij werk uit handen nemen en voor passende kandidaten zorgen.”

“Tegen mensen die (ineens) zonder werk komen te zitten zou ik graag willen zeggen: “Onderschat jezelf niet!” Het verhaal van een alleenstaande moeder zonder ervaring die tóch de uitdaging is aangegaan in de elektrotechniek, is me altijd bijgebleven. Door die ene keuze heeft haar leven een positieve wending gekregen. Zij is voor mij echt een voorbeeld. Ze werd dan wel goed geholpen door het bedrijf waar ze terecht kwam, maar uiteindelijk heeft ze die stap zelf gezet. Het zou fantastisch zijn als meer vrouwen hun kansen gaan verkennen in deze branche.”