Ons team

Bianca Stam-Verhoeven

Quote van Bianca Stam-Verhoeven“Je gunt het iedereen om mee te doen in de maatschappij”

Iedereen verdient een eerlijke kans, dat is mijn overtuiging. Dat betekent dat iedereen die wil werken, moet kunnen werken. Daar zet ik me dagelijks voor in, samen met collega’s, werkgevers en opleiders. De continue samenwerking tussen interne en externe partijen is de rode draad in mijn werk. Ik doe er alles aan om ze met elkaar in gesprek te laten gaan, zodat we zoveel mogelijk Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben aan werk helpen. Als we met z’n allen voor hetzelfde doel gaan, dan plukt iedereen daar de vruchten van.

Kansen op maat

Na ruim 20 jaar in de beurzen- en evenementenbranche, wilde ik graag een meer maatschappelijke bijdrage leveren in mijn werk. In 2021 ben ik daarom aan de slag gegaan als regionaal accountmanager bij WSP Rijnmond. Sindsdien heb ik al veel mooie samenwerkingen en leerwerktrajecten mogelijk kunnen maken. In eerste instantie binnen de branches Horeca & Retail en Bouw & Techniek. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de sector Facilitaire Dienstverlening.

Onlangs hebben we een succesvolle overeenkomst gesloten met Balanz Facilitair, dochteronderneming van Vebego, dat een grote groep mensen bij Rotterdam Ahoy inzet in de schoonmaak. Per persoon wordt er gekeken naar wat diegene nodig heeft. Er wordt rekening gehouden met verkorte arbeidsuren en bijvoorbeeld schooltijden van de kinderen. Daar gaat het volgens mij om: een werkgever die zich aanpast, met hulp van WSP Rijnmond, zodat hij kansen creëert voor mensen die graag aan de slag willen. Het mes snijdt aan twee kanten: de werkgever krijgt er gemotiveerde, loyale werknemers voor terug.

In mijn rol is het erg belangrijk dat ik de werkgever laat zien wat er allemaal mogelijk is. Ik probeer barrières weg te nemen en werkgevers bewust te maken van wat er buiten de geijkte paden ligt. De ideale kandidaat met een perfect cv komt weinig voor, helemaal in deze tijd waarin er groot personeelstekort is. Meebuigen is het antwoord en samen nadenken over het creëren van mogelijkheden.

Supertrots

Ik ben supertrots dat ik als geboren en getogen Rotterdamse elke dag voor de stad kan werken. WSP Rijnmond is een heel dynamische organisatie die zich met uiteenlopende initiatieven op verschillende doelgroepen richt, zoals statushouders, jongeren en vijftigplussers. We bieden zo’n breed palet aan diensten voor werkgevers. Ik ga daar graag met u over in gesprek! Het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken. Want je gunt het toch iedereen om mee te doen in de maatschappij? Daar sta ik elke dag met plezier voor op.