Ons team

Eleonora van der Tuin

Quote van Eleonora van der Tuin“Geen woorden, maar daden”

“Ik zet graag die stap extra voor werkgevers met een sociaal hart. Door mijn werk bij het WSPR kan ik als Rotterdamse zelf iets bijdragen aan de maatschappij en aan mijn stad. Dat doe ik nog steeds iedere dag met heel veel plezier en enthousiasme, want het geeft veel voldoening om een rol te spelen in het proces om mensen weer richting de arbeidsmarkt te bewegen. Ik heb onze afdeling zien groeien en ben trots op waar we nu staan. Iedereen is ontzettend betrokken. We slaan bruggen, creëren mooie kansen en bedenken creatieve oplossingen. We zetten net dat stapje extra richting kandidaat en werkgever. Bedrijven zijn soms ook oprecht verbaasd hoe snel we kunnen schakelen als het gaat om de werving van kandidaten en wat voor alternatieven we allemaal kunnen bieden aan werkgevers.

Het vormgeven van leerwerk- en voorschakeltrajecten spelen een belangrijke rol in ons werk en vergroten de kans op duurzame uitstroom. Ik vind dat iedereen een kans verdient om zichzelf te blijven ontwikkelen. Trots ben ik op de vertrouwensband die we inmiddels met een aantal bedrijven hebben opgebouwd. In Welzijn en Facilitair worden vacatures met regelmaat eerst exclusief bij ons uitgezet voordat het extern wordt gepubliceerd. Op deze manier kunnen wij op zoek gaan naar een mooie match en scheelt het werkgevers tijd, omdat wij met een stukje voorselectie werk uit handen nemen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen op deze manier eerder een kans in plaats van dat zij achterin de rij moeten aansluiten.

In de toekomst hoop ik dat meer werkgevers dit voorbeeld gaan volgen. We merken nu al dat bedrijven steeds meer vacatures bij ons uitzetten als ze eenmaal bekend zijn met het  WSPR. Ze merken dat het echt werkt! Dat is super. In de branches waar ik werkzaam ben wordt de vraag naar personeel in de toekomst alleen maar groter. Daarom is het belangrijk om verder te kijken dan de geijkte paden en vooroordelen aan de kant te schuiven. Diversiteit hoort erbij, ook op de werkvloer. En daar kunnen en moeten we elkaar gewoon mee helpen. Geen woorden maar daden. En als werkgever kan je er anderen ook weer mee inspireren. Hoe mooi is dat?”