Ons team

“Een verschil kunnen maken voor mensen die het echt nodig hebben”

Jeroen Hooghart

Voordat ik bij het WSP Rijnmond aan de slag ging, was ik al werkzaam in de arbeidsbemiddeling. Daar werkte ik met een brede groep mensen op zoek naar werk: soms hadden ze al werk en wilden ze op de carrièreladder klimmen, maar soms kon het ook levens veranderen, dat vond ik het leukst. Bij het WSP Rijnmond kan ik altijd een verschil maken voor de mensen die het écht nodig hebben. Hoe leuk is het om met werkgevers na te denken hoe werkzoekenden die uit het arbeidsproces zijn geraakt weer een nieuwe kans te bieden, een lach op iemands gezicht te toveren en een leven positief te veranderen?

Als Regionaal Accountmanager zoek ik op het gebied van veiligheid werkgevers voor diverse beveiligingsprofielen zoals boa’s, beveiligers, brandwacht of verkeersregelaars. Voor de haven, transport en logistiek zijn dat onder andere heftruckchauffeurs, wasstraatmedewerkers van auto’s tot vrachtwagens en taxichauffeurs. Vooral voor logistieke en productie medewerkers en bezorgers ben ik op zoek naar meer geschikte en enthousiaste bedrijven.

Ik zie en hoor vaak dat de meeste commerciële bedrijven wel willen bijdragen, maar ook het liefst zo min mogelijk rompslomp willen. Werknemers die alles al kunnen en de papieren al hebben lijken vaak het meest aantrekkelijk voor de werkgevers. Er hangt een enorm stigma boven de doelgroep van het WSP Rijnmond. Maar toch kan iemand die een tijdje uit het arbeidsproces is geweest een positief verschil maken in een bedrijf en vaak jaren blijven hangen als die de kans krijgt. Ik ga graag het gesprek aan met werkgevers om ze ervan te overtuigen dat een project met ons niet alleen maar tijd en geld kost. Je kunt echt wel je sociale hart laten zien én het je bedrijf ook nog wat laten opleveren.

De 100 van Sander is een mooi actie met publiciteit en een duidelijke missie en visie om mensen zonder werk weer deel te laten nemen aan de maatschappij en het aantal uitkeringen terug te dringen. De nadruk ligt op werkgevers met een sociaal hart die daaraan willen bijdragen en mensen kansen bieden. Ik mag daarvoor werkgevers in mijn netwerk enthousiast maken als ze nog niet aangesloten zijn en het gesprek aangaan met werkgevers die zich aangesloten hebben. Dus misschien kom ik straks ook bij u langs!