Ons team

"Het blijft niet bij een match, we begeleiden waar nodig"

Luuk Hermse

“Het begeleiden van mensen naar een nieuwe baan is mooi werk. Ik kom uit het bedrijfsleven en heb daar veel commerciële ervaring opgedaan op het gebied van arbeidsbemiddeling. Maar uiteindelijk kwam ik tot het inzicht dat ik niet gelukkig werd van die manier van werken. Bij WSP Rijnmond word ik dat wel! De insteek is veel socialer en de omgang met mensen is anders. Iedere werkdag geeft mij opnieuw energie en het is fantastisch om kansen te creëren voor anderen.

Het verschil maken
Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan ook echt iets opleveren voor een bedrijf. Zo ben ik ooit begonnen met het plaatsen van mensen op individuele basis bij een groot bedrijf. Na korte tijd merkte het management dat de sfeer bij de werknemers onderling enorm was verbeterd en er veel meer begrip was voor elkaar. Een verrassend resultaat, want zoiets kan je niet zomaar van bovenaf opleggen. Binnen het bedrijf heeft echt een cultuurverandering plaatsgevonden en inmiddels hebben wij hier nog meer mensen geplaatst.

Door kansen te creëren, ontdekken mensen vaak dat ze veel meer in hun mars hebben dan ze zelf denken. En dat geldt ook voor de bedrijven die met ons samenwerken. Zo hebben we bijvoorbeeld een workshop ontwikkeld om kandidaten voor te bereiden op een speciale sollicitatieprocedure. Hierdoor gingen mensen met veel meer zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek en kon het bedrijf makkelijker een selectie maken. Een win-win situatie voor beide partijen. En een ervaring die kandidaten ook weer meenemen in hun verdere loopbaan.

Kansen creëren
In de toekomst moeten we meer gaan kijken naar alternatieven om mensen aan het werk te houden. Denk hierbij aan omscholing of herplaatsing binnen dezelfde branche. Wij creëren samen met bedrijven kansen en bieden de opties, maar mensen moeten het uiteindelijk zelf waarmaken. En dat werkt echt!”