Ons team

Martha Horvers

Quote van Martha Horvers“Iedereen heeft een talent en daar moeten we op focussen"

Het is mooi om voor iemand een verschil te kunnen maken. Dat is echt iets wat mij blijft motiveren in dit werk. Als Regionaal Accountmanager Zorg houd ik mij bij het WSP Rijnmond bezig met zoeken naar mogelijkheden om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. Aan een goede match tussen werkgever en werknemer gaat vaak een traject vooraf. Wij kijken waar talenten liggen, welke mogelijkheden er zijn en wat wij kunnen bijdragen met onze kennis en expertise. Denk bijvoorbeeld aan een leerwerktraject waarin scholing en/of jobcoaching worden meegenomen. Dat is het mooie voor werkgevers. Door in zee te gaan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ga je met ons een op maat gemaakt traject aan. We zetten net dat stapje extra. En daarin kunnen we echt een verschil maken.

De doelgroep waarmee ik werk is heel divers, dat maakt het werk ook zo leuk. Het mooiste in mijn werk vind ik als het lukt om mensen die echt lang thuis hebben gezeten aan een passende baan te helpen. Dat geeft voldoening! Werk zorgt ervoor dat mensen het gevoel hebben weer mee te kunnen doen in de maatschappij. Ook het gevoel van waardering is belangrijk. En in de zorg krijgen mensen die waardering ook direct terug in hun dagelijkse werk door het contact met cliënten die hun dankbaarheid uitspreken op het moment dat er goed voor ze wordt gezorgd.

Ik hoop dat er door de 100 van Sander meer aandacht komt voor het arbeidspotentieel dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt organisaties kunnen bieden. En dat steeds meer bedrijven hierdoor geïnspireerd worden om vacatures niet standaard in te vullen met de ‘beste’ kandidaat maar verder kijken. In de zorg gebeurt dit ook. Doordat grote werkgevers hiermee aan de slag gaan, inspireren zij anderen weer. Zo kunnen we met elkaar steeds meer het verschil maken en snijdt het mes aan twee kanten.