Ons team

Rema Sewbalaksing

Quote van Rema SewbalaksingCommerciële functie in een maatschappelijk omgeving

“Ik ben pas sinds mei in het Regionale Accountmanagement Team (RAT) werkzaam, en voel me al helemaal thuis. Dat komt omdat ik het goed kan vinden met mijn collega’s, maar ook omdat ik erg begaan ben met de doelgroep van WSP Rijnmond. Acht jaar geleden startte ik als jobhunter bij het cluster Werk & Inkomen. Daar is mijn liefde voor de branche begonnen. Het was een commerciële functie waar ik onze werkzoekenden onder de aandacht bracht bij werkgevers. Ik vond het leuk om te doen, maar vooral heel bevredigend dat ik mensen kon helpen. Daar is mijn liefde voor de branche begonnen. Toen die functie ophield te bestaan, ben ik bij Werk Loont gaan werken. Een traject waar werkzoekenden werden klaargestoomd om weer aan het werk te gaan.

Ontzorgen van de accountmanager

In deze functie kan ik mijn commerciële vaardigheden en maatschappelijke betrokkenheid met elkaar combineren, ook al ben ik niet meer direct in contact met werkgevers en werknemers. Als coördinator voor het RAT breng ik structuur aan en ontzorg de accountmanagers, zodat zij zich volop kunnen focussen op hun werkzaamheden. Ik maak de roosters, plan mijn collega’s in voor diverse evenementen en help mee met het coördineren van die evenementen. Het gaat bijvoorbeeld om de banenmarkten, die worden een aantal keer per jaar op verschillende locaties in Rotterdam georganiseerd. En speedmeets voor Oekraïners die twee keer per maand plaatsvinden. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de speedmeets makkelijk te bereiken zijn voor de Oekraïners. Maar ook dat een taartenactie in de Spaanse Polder in goede banen wordt geleid en dat alles rondom de reguliere overleggen wordt georganiseerd.

Manusje van alles

Eigenlijk is geen dag hetzelfde en komen mijn werkzaamheden niet uit een bestaand functieprofiel. Mijn functie is nieuw en kan het daarom nog deels zelf vormen. Hier kan ik mijn creativiteit kwijt en voel ik me vrij om aan te haken waar ik een collega’s kan ondersteunen, als manusje van alles. Ik durf te laten zien wat ik kan. En dat lukt alleen in een veilige omgeving, waar collega’s in elkaar geloven en elkaar respecteren.”