Ik wil leren en werken

Wilt u ander werk gaan doen waarbij u omscholing nodig heeft? Of wilt u met bijscholing doorgroeien in uw huidige werk? Dan is leren en werken tegelijk misschien iets voor u. Zo doet u tijdens het leren meteen werkervaring op. Het is een mooie kans om het beroep te kiezen dat bij u past.

Een beroep kiezen

Wat zou u graag willen doen? Het begint bij het onderzoeken van uw talenten en vaardigheden. Zo komt u erachter wat voor soort werk bij u past.

Kansberoepen

Een kansberoep is een beroep waar veel werk in is. De kans dat u werk vindt in een kansberoep is groot. Als uw kennis en vaardigheden niet aansluiten bij een kansberoep, kunt u zich laten om- of bijscholen.

Financiële regelingen

De overheid vindt het belangrijk dat u zich wilt laten om- of bijscholen. Zo blijft u zich ontwikkelen. U gaat mee met de veranderingen in uw werk of binnen uw vakgebied. Daarom zijn er diverse regelingen beschikbaar die de kosten van soms dure opleidingen (deels) vergoeden. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor de Rotterdamse scholingsvoucher of voor studiefinanciering.

WSP Rijnmond denkt graag met u mee over welke diploma’s u nodig heeft en over mogelijk financiële regelingen.