‘Ik kan zelfs mijn creatieve kant kwijt’

13 januari 2023

Geen werkervaring, toch aan de slag. En hard ook! Mariëlle van Veen werkt sinds juli 2022 in de kiosk van Hotel New York. Dankzij de banenmarkt in het WTC en opperhartenjager Sander de Kramer, maar vooral dankzij zichzelf.

“Ik ben eigenlijk vrij snel na mijn opleiding thuis komen te zitten”, vertelt Mariëlle. “Ik ben slachtoffer van de toeslagenaffaire en dat bracht allemaal ellende met zich mee.” Toen het stof een beetje was neergedaald en Mariëlle graag aan de slag wilde, lukte dat niet. “In totaal heb ik zes jaar thuisgezeten en ontelbare keren gesolliciteerd. Iedere keer werd ik afgewezen wegens te weinig werkervaring. Ik heb wel nog even een oproepbaantje gehad, maar ik werd zo weinig opgeroepen, dat schoot ook niet op.”

Best zenuwachtig

Mariëlle ging van afwijzing naar afwijzing en werd daar behoorlijk onzeker van. “Totdat ik in contact kwam met HalloWerk, zij wezen mij op de banenmarkt. Toen ik daar naartoe ging, was ik eigenlijk best zenuwachtig. Je gaat toch aan jezelf twijfelen.” Maar die twijfel was onterecht, bleek al snel. “Ik raakte aan de praat met Sander de Kramer en die stelde me voor aan iemand van Hotel New York. Zij zochten een nieuwe medewerker voor de kiosk. Ons winkeltje, zeiden ze zelf. Die kans wilde ik niet laten schieten.”

In een winkel staan sluit niet echt aan op Marielles opleiding voor managementassistent. Maar het werk bleek meer dan dat. “Telefoon, mail, reserveringen en agendabeheer komen er ook bij. En met het inpakken van de cadeautjes kan ik zelfs mijn creatieve kant nog een beetje kwijt.”

Echt wennen

Eigenlijk een heel leuke baan dus? “Zeker! Al moest ik echt wel wennen hoor, en nog steeds. Want na al die jaren thuis is elke dag van 8.45 tot 17 uur werken gewoon zwaar. Zeker omdat ik ook nog twee kinderen thuis heb. Maar ik ben blij dat ik eindelijk een baan heb!”