Sherien en Taxi Overgaauw: een goede match

14 december 2020

Sherien had niet verwacht dat ze met haar MBO-diploma geluidstechniek als chauffeur aan de slag zou gaan. Toch heeft ze bij taxibedrijf Overgaauw haar plekje gevonden. Dagelijks rijdt Sherien een vast groepje kinderen met gedragsproblematiek rond. “Het is een uitdaging maar het gaat heel goed. Ze hebben allemaal een plekje in mijn hart.” 

Voordat Sherien als chauffeur aan de slag ging, had ze veel gesolliciteerd. Helaas zonder succes. Totdat haar oom haar tipte over een baan in het personenvervoer bij Taxi Overgaauw. Hij is zelf buschauffeur. “Daar stond ik wel voor open. Het sollicitatiegesprek ging erg goed en na een proefdag zag ik het helemaal zitten.” In haar eerste functie was Sherien begeleider in een bus met kinderen met een beperking. In eerste instantie reed ze met een collega mee, totdat ze haar taxipas haalde. “Vorig jaar januari heb ik mijn taxipas gehaald, ik ben gelijk zelf gaan rijden. Dat is mede gelukt door de gemeente Nisserwaard.”

20201023-112208-min (1)

Motivatie

Simone, HR-manager van Taxi Overgaauw, legt uit hoe het bedrijf invulling geeft aan social return. “Regelmatig hebben we contact met de gemeente Nissewaard over plaatsingsmogelijkheden binnen ons bedrijf. We staan ook op gemeentelijke banenmarkten. Samen met gemeenten bieden we kandidaten de kans hun taxipas te halen en bij ons te komen werken.” Volgens Simone kijkt het bedrijf vooral naar de motivatie van een kandidaat, niet zozeer of iemand de juiste opleiding heeft. Als je graag wil, kan je heel ver komen. Taxi Overgaauw biedt verschillende functies aan, voor ieder wat wils. “Zo hebben we een autowasser gehad uit de WAJONG en medewerkers die gedeeltelijk afgekeurd zijn vanuit de WIA. De invulling verrichten we hoofdzakelijk met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Iedereen verdient een kans

“Sherien is erg gemotiveerd, we zijn erg blij met haar. Ze is leergierig, opgewekt en enthousiast. Haar positiviteit straalt uit naar de klanten, dat is belangrijk voor ons als bedrijf. Als tip aan andere social return opdrachtnemers geeft Simone mee dat iedereen een kans verdient. Vaak is het de moeite waard en kan het een goede match worden. Daar is Sherien het voorbeeld van.

Plekje in mijn hart

Sherien herkent zich in het verhaal van Simone. “Sinds ik hier werk, voel ik me nuttig. Ik rij nu met een vaste groep van zeven kinderen tussen negen en twaalf jaar met gedragsproblematiek. Dat is een uitdaging, maar het gaat heel goed. Ze hebben allemaal een plekje in mijn hart!”

11-november-sherien-min (1)