“Sherien is het voorbeeld van een goede match”

14 december 2020

“Ik heb een diploma MBO-geluidstechniek op zak, dus had nooit gedacht dat ik chauffeur zou worden”, vertelt Sherien. “Om medische redenen kon ik niet verder studeren en werken in dat vak. Nu is het goed dat ik dat niet ben gaan doen, want door de coronacrisis is de geluidstechniek-sector compleet stilgevallen.”

Succes
Sherien solliciteerde veel voordat ze bij Taxi Overgaauw ging werken, maar zonder succes. “Mijn oom is buschauffeur en vroeg me of ik wilde rijden voor het personenvervoer van Taxi Overgaauw. Daar stond ik wel voor open. Het sollicitatiegesprek ging erg goed en na een proefdag startte ik in november vorig jaar. In mijn eerste functie was ik begeleider in een bus met kinderen met een beperking. Ik had mijn taxipas nog niet, dus mocht nog niet zelf rijden. Dat was best even wennen. Januari dit jaar heb ik mijn taxipas gehaald en ben ik gelijk zelf gaan rijden. Dat is mede gelukt door de gemeente Nisserwaard.”

20201023-112208-min (1)

Motivatie
Simone, HR-manager van Taxi Overgaauw, legt uit hoe het bedrijf invulling geeft aan social return. “We hebben regelmatig contact met de gemeente Nissewaard over plaatsingsmogelijkheden binnen ons bedrijf. We staan ook op gemeentelijke banenmarkten. Samen met gemeenten bieden we kandidaten de kans hun taxipas te halen en bij ons te komen werken. We kijken als bedrijf vooral naar de motivatie van een kandidaat, niet zozeer of iemand de juiste opleiding heeft. Als iemand graag wil, kun je heel ver komen. We hebben verschillende functies binnen ons bedrijf, dus we kunnen ook allerlei typen kandidaten iets bieden. Zo hebben wij een autowasser gehad uit de WAJONG. Maar ook medewerkers die gedeeltelijk afgekeurd zijn vanuit de WIA. De invulling verrichten we hoofdzakelijk met het aannemen van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

Kans geven
Simone geeft aan dat kandidaten soms niet gemotiveerd zijn, dat kan lastig zijn. “Maar bij Sherien is dat absoluut niet het geval. We zijn erg blij met haar. Ze is heel leergierig, opgewekt en enthousiast. Ik heb nog niet meegemaakt dat ze niet gemotiveerd was. Ze is heel positief en straalt dat ook uit naar klanten, dat is belangrijk voor ons als bedrijf. Mijn tip aan andere social return opdrachtnemers is kandidaten een kans te geven, ook wanneer je twijfelt. Vaak is het de moeite waard en kan het een goede match worden. Daar is Sherien het voorbeeld van.”

Plekje in mijn hart
Sherien herkent zich in het verhaal van Simone. “Sinds ik hier werk, voel ik me nuttig. Ik rij nu met een vaste groep van zeven kinderen tussen negen en twaalf jaar met gedragsproblematiek. Dat is een uitdaging, maar het gaat heel goed. Ze hebben allemaal een plekje in mijn hart!”

11-november-sherien-min (1)