Ronald werkt bij Vaimoo

10 december 2021

‘Het is fantastisch als Rotterdammer in je eigen stad te kunnen werken!’

 

 

Ronald:
‘Tussen mijn 19e en 33e ben ik vrachtwagenchauffeur geweest. Toen kreeg ik een ongeluk met de scooter. Daardoor ben ik helaas afgekeurd als vrachtwagenchauffeur in verband met mijn rechterknie. Gelukkig mocht ik mijn rijbewijs B behouden. Ik heb heel lang vrijwilligerswerk gedaan; vier dagen in de week haalde ik met een busje spullen voor een kringloopwinkel. Tot mijn werkcoach van gemeente Rotterdam mij belde over een cursus Feijenoord Werk met cursusdagen in het stadion Feyenoord.

Enthousiast

Deze cursus sprak mij gelijk aan. Ik ben een echte Feyenoord-fan. We kregen coaching op het gebied van gezondheid, voeding en natuurlijk werk. Het traject duurde ongeveer drie maanden. Twee keer kon ik echt naar de Kuip voor de cursus, maar toen kwam helaas corona. Alles ging toen digitaal. Ik ben wél met vlag en wimpel geslaagd voor het traject.

Na de cursus kwam mijn werkcoach met een vacature van Vaimoo. Vaimoo is een bedrijf die elektrische deelfietsen in Rotterdam verhuurd. Ik was gelijk enthousiast! Rijden, buiten én onder de mensen zijn past bij mij. Ik werd al tijdens het sollicitatiegesprek aangenomen en kreeg na mijn proeftijd een contract van 32 uur. Ik was ontzettend blij.

Rotterdam

Mijn taken zijn: accu’s vervangen van leenfietsen, fietsen naar de werkplaats brengen voor reparatie en weer terug op straat zetten en kleine reparaties uitvoeren.

Het rijden met een busje door Rotterdam is niet nieuw voor mij. Ik ben in Rotterdam geboren en getogen. Daarom ken ik heel Rotterdam ook zonder routeplanner en werk ik heel snel en efficiënt.

Het allerleukste in mijn werk vind ik dat ik als Rotterdammer de hele dag in mijn eigen stad kan rijden. Ik kom altijd bij vrolijke mensen die hier op vakantie zijn en ik kom op leuke toeristische plekken zoals de Spido en het Museumpark.

Sinds ik hier werk is er een last van mijn schouders gevallen. In de uitkering had ik had het gevoel dat ik mijn handje ophield. Ik ben nu al een hele tijd helemaal uit de uitkering. Ik voel me een vis in het water bij dit bedrijf en heb een fantastische leidinggevende. Daarnaast is het fantastisch als Rotterdammer in je eigen stad te kunnen werken!’

Pascal, Operational Manager Vaimoo:
‘We hadden een vacature en hoorden van de mogelijkheid om via de gemeente Rotterdam een proefplaatsing te krijgen van een geschikte kandidaat. Vervolgens stuurden we onze vacature en kregen kandidaat Ronald als suggestie. Ook kregen we een recruiter van de gemeente als contactpersoon voor de vacatures, zo verliep het proces heel voorspoedig. We hebben inmiddels ook al een tweede vacature aangeboden.

Match

Met Ronald kregen we een supergemotiveerde kandidaat die niets liever wilde dan een kans om weer aan de slag te gaan. Zijn profiel matchte met de vacature en wij zagen al snel dat we Ronald na de maand proeftijd een contract konden aanbieden.

In eerste instantie is er vaak terughoudendheid om iemand in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de maand gratis proefplaatsing werd ons een werkbare mogelijkheid geboden. Dat heeft een zeer passende kandidaat opgeleverd; onze Ronald.’

 

Social Return - WSPR