Aan de slag in het kloppend hart van groente en fruit

28 mei 2019

Kobus Personeel en Organisatie heeft haar vestiging in Barendrecht; het kloppend hart van de in- en exportbedrijven in AGF. Via Kobus P & O gaan kandidaten van het WerkgeversServicepunt Rijnmond aan de slag bij deze bedrijven als productie- of logistiek medewerker. Eerst met een proefplaatsing en daarna via een contract bij Kobus P & O zelf met als doel om uiteindelijk niet meer afhankelijk te hoeven zijn van een uitkering.

De samenwerking met het WerkgeversServicepunt Rijnmond is een viertal jaar geleden ontstaan toen Kobus P & O steeds meer mensen met een uitkering naar werk bemiddelden. Marloes Vlot, senior personeelsadviseur bij Kobus P & O licht toe: “Vanuit de maatschappelijke aandacht voor participatie zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om bedrijven en kandidaten hier professioneler in te ondersteunen. Het WerkgeversServicepunt Rijnmond is een ervaren partner die ons daarin begeleid.”

Tegenover het begeleiden van medewerkers naar werk, staat soms een vergoeding vanuit de gemeente. “Met deze vergoeding faciliteren we waar nodig coaching en opleiding. Wanneer je al een tijd uit het arbeidsproces bent, is die zorg en aandacht heel essentieel naar ons idee,” aldus Vlot. Ook kan het WerkgeversServicepunt Rijnmond voor de kandidaat vervoermogelijkheden (denk aan een fiets of een ov-voucher) en zelfs waar nodig jobcoaching bieden.

De sleutel tot succes is volgens Vlot een gezamenlijk doel van zowel de opdrachtgever, de kandidaat, Kobus P & O als het WerkgeversServicepunt Rijnmond. En dit doel is uitstromen naar betaald werk voor de kandidaat! Korte, duidelijke lijnen tussen alle partijen is dan ook belangrijk, zo kun je snel schakelen.